Mozilla Firefox

Firefox acceptă extensiile de la alte browsere

Mozilla a anuntat introducerea aplicației WebExtensions pentru dezvoltatori, care este compatibilă cu Chrome și Opera, astfel încât dezvoltatorii să poată realiza extensii care să funcționeze în cadrul mai multor browsere.

Mozilla afirmă că a aflat de la dezvoltatori că aceștia doresc ca dezvoltarea majoră să fie similară dezvoltării web, în sensul în care același cod ar trebui să ruleze pe browsere multiple pe baza unor standarde cu „documentație completă”.

Kev Needham de la Mozilla afirmă următoarele:

În acest scop, implentăm o nouă Aplicație pentru dezvoltatori compatibilă cu Blink care se numește Web Extensions. Codul de extensie, scris pentru Chrome, Opera sau, probabil în viitor, Microsoft Edge, va rula cu câteva modificări în Firefox în format WebExtension. Această aplicație modernă și axată pe limbajul Java Script are o serie de avantaje.

WebExtensions se va comporta ca o altă dezvoltare majoră Firefox; vor fi semnate de Mozilla și vor putea fi descoperite prin intermediul addons.mozilla.org (AMO) sau prin site-ul dezvoltatorului. Cu această aplicație, dezvoltatorii de extensii ar trebui să fie capabili să facă disponibilă aceeași extensie pe Firefox și Chrome cu o serie minimă de modificări de reintrodus pentru fiecare platformă în parte.

WebExtensions este disponibil în varianta prevăzută în liberă circulație pentru Firefox 42 care este prezentă în Developer Edition.

În plus față de cele menționate anterior, Mozilla introduce în prezent ceea ce se numește versiunea „mai sigură și mai rapidă” a procesului în mai multe etape a Firefox prin intermediul Electrolysis. De asemenea, este necesar ca toate extensiile să fie validate și semnate de Mozilla începând cu Firefox 41.

(Sursă: http://www.webpronews.com/firefox-welcomes-extensions-from-other-browsers-2015-08)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.