Meditatia este un minunat instrument pentru liniste. La un nivel mai profund, meditatia reprezinta o usa catre necunoscut care va ajuta sa raspundeti la intrebarea: Cine sunt eu? Aceasta poate reduce stresul fizic, reduce anxietatea, scade tensiunea arteriala, contribuie la intarirea sistemului imunitar, creste nivelul de energie, ajuta la controlul furiei, insufla incredere si va ajuta sa dormiti mai bine – am numit doar cateva beneficii. In plus, ajuta la eliminarea gandurilor negative care va pot impiedica sa va simtiti fericiti si sa va bucurati de viata. Aceasta functioneaza ca baza de prescriptie naturala pentru persoanele care doresc sa aiba control asupra gandurilor lor. Acest instrument puternic este gratuit si poate fi practicat de oricine, oriunde.
Va dura ceva timp pentru a ajunge sa stapaniti arta meditatiei, in timp, veti observa insa modul in care corpul si mintea se relaxeaza.
Meditatia nu este usoara, dar nu este deloc imposibila.
Mai ales atunci cand esti un incepator, este important de a alege locul potrivit pentru meditatie. Ai nevoie de un loc confortabil si lipsit de lucruri care sa iti distraga atentia. De exemplu, daca doriti sa practicati meditatia in interior, camera trebuie sa fie rece si bine ventilata. Nu aprindeti lumina electrica, opriti televizorul si radioul, inchideti ferestrele pentru a bloca sunetele care pot veni din strada si inchideti si usa pentru a avea intimitate. In camera se pot pune o lumanare parfumata, un buchet de flori sau tamaie, pentru a imbunatati experienta.
De asemenea, este necesar sa alegi un moment confortabil. La inceput, mediteaza cand te simti foarte relaxat -dimineata sau seara tarziu. Odata ce ati invatat arta de a meditata, puteti face asta oriunde – chiar si intr-un loc public aglomerat.
Postura corecta pentru meditatie te ajuta sa stai confortabil si sa te concentrezi. Pe de alta parte, o postura incorecta va poate face cel mai probabil sa atipiti si chiar sa conduca la o obstructie in respiratie. Atunci cand meditezi, stai cu picioarele incrucisate si mentine coloana vertebrala dreapta, cu corpul intr-o stare de relaxare. Capul trebuie sa fie indreptat drept inainte, cu fata, maxilarul si ochii relaxati. Odihneste-ti mainile pe genunchi sau pe o perna, astfel incat si bratele sa fie relaxate. Nu este deloc recomandabil sa meditezi in timp ce stai culcat.