12 Lectii de viata pe care nu le invatati la scoala

Exista tipul de eucatie pe care o primim in scoala si exista lectii de viata pe care le invatam pe parcurs. Ambele sunt importante. Singura problema este ca viata trece cu mult inainte sa ne dam seama ce se intampla.

1. Cea mai mare parte a timpului suntem stresati si ne stresam cu „chestii” care in marea schema a lucrurilor nu conteaza cu adevarat. Cand ne prindem prea mult, ne distrugem perspectiva si nu avem timp sa ne bucuram de moment.

2. Viata poate fi imprevizibila. Spuneti „niciodata” si vedeti ce se intampla! Pentru a evita socul atunci cand surprizele vietii vin in calea voastra, fiti pregatiti sa aveti spiritul deschis si pastrati o mentalitatea pozitiva pentru lectiile de viata oferite.

3. Cuvantul cel mai plictisitor cuvant in orice limba este „eu”. Este minunat sa fiti increzatori in sine si autosuficienti, insa nu e totul despre voi. Nu este nimic mai monoton decat auzirea cuiva vorbind doar despre realizarile lor. A fi egoist nu este acelasi lucru cu a avea incredere in sine.

4. Oamenii sunt mai importanti decat lucrurile. Relatiile sunt mai importante decat orice bunuri materiale pe care le puteti achizitiona. Fara iubirea si sprijinul familiei si al prietenilor, bunurile materiale nu sunt de mare folos. Stabilirea valorilor si a prioritatilor va poate ajuta sa stabiliti ce este important.

5. Nimeni altcineva nu te poate face fericit. Fericirea si starea de spirit sunt responsabilitatea voastra. Depinde fiecare dintre noi sa stie de ce are nevoie pentru a fi echilibrat si fericit. Relatiile noastre sporesc vietile noastre si le fac mai bogate, dar ele nu ne fac „fericiti”.

6. Caracterul si integritatea. Este important sa fii o persoana de onoare. Cuvantul si faptele tale bune inspira incredere din partea familiei, prietenilor si a angajatorilor. Fiti genul de persoana pe care altii sunt mandri sa o cunoasca.

7. Iarta greselile prietenilor si dusmanilor tai. Toti suntem prea umani. Toti facem uneori si greseli. Amintirea ranilor din trecut servesc doar pentru a ne impiedica sa ne bucuram de viata la maxim.

8. O gluma buna poate fi mai buna decat orice pastila. Radeti in fiecare zi. Umorul este un medicament bun.

9. Nu exista inlocuitori pentru exercitii fizice, o dieta echilibrata, aer curat si soare. Nu va subestimati niciodata sanatatea, cat de bine va simtiti fizic, afecteaza starea de spirit.

10. Perseverenta va face aproape orice. Nu cedati niciodata. Mentineti-va vii obiectivele si visele.

11. Poti avea si esecuri. Toata lumea a avut macar un esec la un moment dat. Esecul este profesor in viata. Ne invata umilinta si cum sa ne corectam cursul de actiune.

12. Nu va fie frica sa aratati si sa le spuneti altora ca ii iubiti. Viata este scurta, asa ca invata sa dai si sa primesti iubire. Iubeste si fii iubit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.