Varsta potrivita pentru a apela la ortodont

Dintii de lapte ai copilului au inceput sa cada si va intrebati daca trebuie sa asteptati sa creasca toti dintii permanenti pentru a face o vizita la ortodont. Rugamintea tuturor specialistilor este sa nu asteptati pentru ca sunt sanse sa ratati timpul potrivit pentru corectarea muscaturii. In zilele noastre, abordarea corecta implica doua faze de indreptare a dintilor. Nu exista niciun rau in a duce copilul la ortodont inaintea aparitiei tuturor dintilor permanenti, insa pot exista multe consecinte negative daca va veti adresa specialistului prea tarziu.

Pana la varsta de 8 ani poate fi prea devreme pentru a urma un tratament, dar nu este prea devreme pentru a determina planul de tratament in acesti ani de tranzitie de la dintii de lapte la cei permanenti. Ortodontul va verifica daca maxilarele se dezvolta in acelasi ritm, daca dintii au loc in gingii sau daca sunt probleme ca bruxismul, care trebuie eliminate pentru o dezvoltare armonioasa.

Daca este necesar un aparat dentar, acesta va fi montat pentru a face spatiu suficient pentru ca toti dintii sa aiba loc suficient unde sa creasca intr-o pozitie corect. Aceasta prima faza, face ca urmatoarea etapa, cea de crestere, sa fie un proces mai simplu si mai scurt, din moment ce maxilarele superior si inferior sunt aliniate corect.

Cele doua faze ale tratamentului pot fi asemanate cu zborul unei rachete pe luna. Realizarea unui plan bun inca de la inceput, va determina o aterizare reusita la final. Odata lansata, racheta  nu-si va schimba directia de zbor, nici nu se va abate de la traseu. Determinarea unui plan de zbor pana la varsta de 8-9 ani, asigura o aterizare reusita la varsta de 12-13 ani. Nu asteptati pana cand cad toti dintii copilului pentru ca riscati sa pierdeti momente pretioase in care directia gresita a dintilor putea fi corectata.

Stomatologie sector 1 – Velvet Dental Bucuresti Primaverii

La clinica stomatologica VelvetDental, atat pacientii mici cat si cei mari pot avea parte de o experienta ortodontica perfecta. In functie de preferinte si recomandari puteti alege intre aparat dentar metalic, ceramic sau de safir. Toate sunt eficiente si asigura un zambet perfect. Detalii obtineti accesand velvetdental.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.