Evita update-ul la Windows 10

Una dintre cele mai mari probleme ale lumii actuale este cruntul update la Windows 10. Desigur, aici, ca in orice alta parte, exista pareri impartite. Pe de-o parte exista cei receptivi la nou, doritori de orice update, si pe de alta parte, in cealalta parte a ringului, ii avem pe cei ce sub nicio forma nu accepta ideea de schimbare. Undeva la mijloc sunt cei ce n-ar refuza un upgrade daca acesta s-ar comporta potrivit anumitor standarde pe care ei le au. Lucrurile sunt si vor fi mereu subiective.

Astazi ne vom adresa celor ce nu isi doresc update-ul automat la Windows 10 si le vom povesti cum sa impiedice lucrul acesta sa se intample, intrucat incepand cu 29 iulie 2015, aceasta este intrebarea de pe buzele tuturor: cum il oprim?

Daca pentru Windows 7 avem parte de o setare optionala ce ne trimite direct in Windows 10, iata ca in cazul Windows 8.1, aceasta se imbraca in haine de „recommended”. Ambele iti dau, insa, optiunea de a rezerva o copie a Windows-ului 10.

Ok, deci cum facem? Daca ai apucat sa dai click pe update, nu trebuie sa te ingrijorezi, intrucat poi sa dai la fel de usor uninstall din meniul de Windows Update.  Astfel, tot ce trebuie sa faci este sa dai click pe Windows Update, apoi click pe View update history. Odata ajuns in acel submeniu, clicl pe installed updates. In caseta de cautare, vei da search la kb3035583 (numele efectiv al fisierului de update). Daca acesta se afla in sistemul tau, va trebui sa apara imediat. Urmatorul pas este extrem de usor de ghicit, intrucat se apasa pe uninstall. Exista posibilitatea sa ai nevoie de un restart al sistemului inainte ca schimbarile sa fie efective.

Iata cat de simplu este sa nu beneficiati de Windows 10 daca nu aveti nevoie de el. Dar de ce se fereste toata lumea de Windows 10? In general este vorba despre frica de nou si de faptul ca noul produs al celor de la Microsoft ar avea probleme mari de securitate. O alta problema a celor ce nu isi doresc in ruptul capului sa-si upgradeze sistemul este propria lor nevoie de intimitate. Se presupune ca Windows 10 ar fi un fel de Big Brother al sistemelor de operare. Noi nu ne dam cu presupusul in acest sens, insa, daca va doriti eliminarea tuturor motivelor de suspiciune, aveti mai sus solutia pe care o puteti folosi cu sincredere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.