Turism in Azores – Portugalia

In ultimul timp, Lisabona este un oras considerat ca punct de plecare din Europa, dar insulele Azore sunt cea mai buna destinatie de vara din Portugalia. Exista multe atractii, in cele noua insule, care tin calatorul ocupat si satisfacut.

Una dintre experientele cele mai de neuitat este navigarea prin Atlantic in cautarea mamiferelor marine. Majoritatea insulelor au excursii ghidate, dar de la São Miguel este cel mai simplu (din moment ce este cea mai mare dintre cele noua insule) sa inchiriati o ambarcatiune, din Ponta Delgada si Vila Franca do Campo.

Comandati o masa gatita in sol vulcanic

In satul din São Miguel din Furnas, localnicii gatesc la un nivel complet nou. Ghiveciul de cozido (sau o tocana de carne cu legume) este coborata in solul vulcanic, unde se gateste toata ziua. Multe restaurante locale primesc comenzi in avans (este recomandat sa apelati cu o zi inainte), deci nu asteptati cina ca sa faceti o comanda.

Inotati in bazine geotermale

Inainte de a manca cozido din Furnas, mergeti spre Parcul Terra Nostra sau Poça da Dona Beija si bucurati-va de piscinele geotermale. Acestea doua sunt doar cateva din izvoare termale de pe insule, care sunt excelente pentru sanatate, de la imbunatatirea circulatiei la reducerea stresului si vindecarea bolilor de piele. Singul inconvenient este purtarea de culori inchise in piscina geotermala de la Terra Nostra, deoarece apa naturala galben-maronie poate decolora costumele de baie.

Excursie pe munte Pico

Pico, a doua insula cea mai mare, gazduieste cel mai inalt munte din Portugalia. Cu o inaltime de 2.351 metri (7,713 picioare) nu este un loc pentru excursionistii novici, cea mai mare parte a urcarii se facandu-se pe teren stancos, dar vederile de la varf sunt spectaculoase.

Mancati lapas

Consumul de fructe de mare este o traditie in insulele Azore (multe ingrediente sunt aduse direct din ocean), iar lapas este deosebit de speciala. Acestea sunt culese de pe stanci si pot fi consumate crude sau la gratar; acesta din urma (numit lapas grelhadas in portugheza) este servit cu unt, usturoi si lamaie. Gasit peste tot in Azore, lapasul se numara printre cele mai populare feluri de mancare oceanice, dar si unul dintre cele mai unice pentru turisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.