Top programe gratuite editare foto

Cele mai bune programe de editare de fotografii cu licenta gratuita.

Daca nu ai prea multe pretentii, atunci cand vine vorba despre editare fotografica, si vrei sa corectezi numai cateva tonuri de culoare si poate sa aplici cate-un efect care sa-ti scoata poza din anonimat, atunci ai nimerit unde trebuie pentru ca noi iti vom prezenta cateva programe absolut gratuite, pe care le poti descarca de pe internet.

  1. Probabil ca deja ai auzit despre Gimp pana acum. Acesta este o copie destul de fidela a Photoshop, astfel ca, daca te-ai obisnuit cu acesta, insa nu iti permiti sa il cumperi in continuare, poti incepe sa te joci cu Gimp. Probabil cel mai bun program de editare din suita gratuita. De retinut ca acesta este bun si pentru cei cu veleitati de graficieni.
  2. Paint.net este, practic, Gimp cu o interfata mai prietenoasa. Nu, nu este facut de acelasi producator, insa inglobeaza acelasi sistem de copiere a celebrului Photoshop. Astfel ca si acesta devine o varianta viabila pentru cei ce-si doresc performanta fara sa plateasca nimic.
  3. IrfanView, cu o reputatie destul de dezvoltata pe piata, fiind initial un simplu program de vizualizat fotografii, iata ca au inglobat cateva functii utile pentru editat, in modul basic.
  4. Unul dintre cele mai simpatice programe de editare gratuite este PhotoFiltre. Acesta este deosebit de intuitiv si foarte performant daca nu iti doresti sa faci opere de arta din fotografiile tale. Cu toate astea, poti modifica tonuri de culoare, cropa, avand si functii clasice de vigneta, text, alb/negru sau sepia.
  5. Phoxo este unul dintre cele mai vechi programe de editare gratuite, fiind, de asemenea o clona destul de reusita a regelui de la Adobe.
  6. Photoscape este preferatul nostru atunci cand vine vorba despre programe gratuite de editare de fotografii. Spre deosebire de multe alte programe gratuite, acesta editeaza pana si png-uri, favorizand crearea de gif-uri, slide-uri, colaje, etc. Poate sa editeze fotografiile la nivel mediu, avand foarte multe filtre care atrag atentia, printre care cele de film, vignete, vintage look, si o multime de efecte numai bune de folosit si descoperit in timp. Astfel ca, daca ai o imaginatie bogata, poti sa creezi lucruri interesante folosind Photoscape-ul. Acesta se gaseste, exact ca celelalte, in mod gratuit pe internet.

Desigur, exista o sumedenie de programe de editare gratuite si multe dintre ele ar fi meritat sa intre in acest top, insa acestea 6 sunt cele mai bune dintre ele.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.