Tastatura potrivita pentru computer: criterii de alegere

Daca laptopul vine cu o tastatura deja integrata, nu acelasi lucru se poate spune despre un calculator. Calculatorul necesita dispozitive periferice precum mouse si tastatura pentru ca utilizatorul sa se poata descurca bine in mediul online dar si in cel offline, in actiunile pe care trebuie sa le faca in scop personal sau in realizarea unor documente in scop profesional. Desi nu pare un lucru important, alegerea tastaturii se face in functie de unele criterii.

In cazul in care clientul isi doreste o tastatura obisnuita, acesta trebuie sa stie ca o poate gasi aproape in orice magazin de specialitate, inclusiv in hypermarketuri la preturi foarte accesibile, de doar cateva zeci de lei pana la cateva sute de lei. Aceste tastaturi sunt usor de instalat si de utilizat.

De asemenea, exista si posibilitatea achizitionarii unei tastaturi mecanice. Aceasta va oferi feedback imediat, utilizatorul va depune foarte putin efort pentru inregistrarea unei comenzi si este mult mai rezistenta in timp din punct de vedere al tastelor. Acest tip de tastatura este ideal pe o perioada indelungata pentru cei ce redacteaza texte sau fac traduceri. Nivelul de zgomot la apasarea tastelor este mai ridicat in cazul acestor tastaturi.

Tastaturile Wireless, pe de alta parte sunt mult mai usor de utilizat, mai comode si ofera posibilitatea de a fi folosite direct de pe canapea de la o distanta considerabila de laptop. Tastaturle wireless sunt mai scumpe insa permit utilizatorilor o mai mare libertate de miscare, posibilitatea de a renunta la fire si la legaturi suplimentare si o performanta mult mai ridicata.

Mobilitatea, aspectul curat, flexibilitatea si performanta sunt doar cateva dintre calitatile si motivele pentru care clientii aleg tastatura wireless in comparatie cu modelele cu fir. Tastaturile fara fir sunt mult mai scumpe decat cele cu fir, pot avea interferente cu semnale radio din spectrul de frecventa vecin si se pot defecta mult mai repede decat cele cu fir, deci la capitolul fiabilitate nu stau chiar atat de bine. Ramane la latitudinea utilizatorului ce tip de tastatura se potriveste laptopului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.