Sfaturi pentru curatarea laptopului

In cazul in care laptopul incepe sa functioneze din ce in ce mai greu si sa raspunda cu intarziere la diverse comenzi inseamna ca este plin cu tot felul de fisiere inutile care nu isi au rostul si care ar trebui indepartate cat mai repede. Exista o serie de modalitati eficiente pentru curatarea laptopului, operatiune care se poate realiza fara probleme chiar si acasa fara sa fie nevoie de ajutorul unui profesionist.

Cum se poate efectua curatarea laptopului?

  • Primul pas, dar si cel mai simplu, il reprezinta golirea cosului de gunoi (recycle bin). Contrar a ceea ce s-ar putea crede, aruncarea unui document, a unei imagini sau a unui folder in cosul de gunoi nu le elimina complet. Foarte des, elementele se acumuleaza in timp si sfarsesc prin a ocupa spatiul. Pentru a curata computerul, utilizatorii trebuie sa goleasca gunoiul in mod regulat! Pentru a face acest lucru, clic dreapta pe pictograma Cos de gunoi de pe desktop si trebuie selectata actiunea „Cosul de gunoi gol”. Este foarte simplu, dar economiseste spatiu.
  • Pentru a creste performanta computerului, o alta practica utila se refera la eliberarea spatiului de pe hard disk. Spre exemplu, se pot salva pe cele mai mari fisiere (fotografii, videoclipuri) pe un hard disk extern si in felul acesta laptopul va functiona mult mai bine si mult mai repede.
  • O alta metoda de curatare a computerului este curatarea hard disk-ului in mod regulat. In Windows exista un instrument special pentru a face acest lucru: => se acceseaza meniul Start, apoi Programe, Accesorii, Instrumente de sistem si „Curatare disc”. Dispozitivul calculeaza apoi cantitatea de spatiu liber de pe hard disk, rezuma ceea ce poate elimina si ii cere utilizatorului sa aleaga fisierele pe care vrea sa le stearga (bifand casetele).
  • Daca navigarea web este lenta, utilizatorii ar putea incerca sa elibereze browserul de fisierele sale temporare. Pentru a face acest lucru, trebuie accesat meniul browserului, Optiuni, apoi „stergerea tuturor fisierelor temporare”.
  • Sunt unele laptopuri care au instalate doua sisteme de antivirus pentru a mai buna protectie. Din pacate, aceasta practica nu este utila si nici eficienta, dimpotriva, daca aceste sisteme sunt incompatibile, pot preveni protectia, incetinind calculatorul si pot provoca blocari. In concluzie, ar trebui dezinstalat unul dintre cele doua programe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.