Senzor de mediu Aclima

Senzorul de mediu de la compania start-up Aclima analizează inhalarea de aer a angajaților Google

 

Angajații Google inspiră un aer mai curat decât restul oamenilor? Asta vrea să știe compania start-up Aclima privind sănătatea mediului.

Aclima a păstrat, în general, tăcerea cu privire la ce s-a întâmplat în ultimii ani, dar cu toate acestea a anunțat recent că a analizat calitatea aerului din interior în campusul Google Mountain View și în alte câteva clădiri Google din lume în ultimii ani.

Compania start-up a anunțat, de asemenea, parteneriate cu Agenția de Protecție a Mediului și cu Laboratorul Național Lawerence Berkeley în scopul de a afla în ce mod afectează sănătatea aerul din jurul nostru.

Aclima utilizează o rețea de senzori strategic amplasați în interiorul clădirilor pentru a analiza și monitoriza aerul pe care îl respirăm. Acești senzori transmit ulterior informații software-ului de stocare și procesare de date care poate actualiza aceste informații privind calitatea aerului în timp real.

Rețelele de senzori de mediu Aclima iau pulsul clădirilor, orașelor și comunităților în timp real.

Rețelele de senzori de mediu au stat pentru mult timp în cadrul academiei. Totuși, Smart Citizens deține o gamă vastă de senzori de mediu cu sursă deschisă plasați în toată lumea – dar, mai ales în America de Nord și Europa – care sunt programați, utilizând un echipament hardware compatibil cu platforma Arduino și o aplicație smartphone pentru a monitoriza calitatea mediului ambient.

Smart Citizens reprezintă mai mult un proiect pentru oameni. Aclima se adresează întreprinderilor mari și instituțiilor guvernamentale.

Compania start-up a instalat o rețea globală de senzori de mediu de interior cu peste 500 de dispozitive în cadrul a 21 de birouri Google din lume cu câțiva ani înainte, garantând companiei start-up posibilitatea de a procesa mai mult de o jumătate de milion de seturi de date, precum emisiile de dioxid de carbon și elemente particulate care afectează plămânii angajaților Google în fiecare zi.

Rețelele de senzori Aclima furnizează un nivel de conștientizare cu referire la mediul ambient în scopul de a valida comunitățile mai „sănătoase” de pe glob.

Compania Google este recunoscută pentru faptul că oferă mesaje de tip privilegial, servicii de spălătorie în campus și hrană gratuită. De asemenea, reprezintă sediul principal pentru proiectele globale care se centrează pe durata de viață și alte probleme de sănătate. Reprezintă și o cale de acces naturală pentru testarea calității aerului din mediu.

„Introducerea pe piață a unui senzor la scară redusă de acest tip ne va ajuta să măsurăm eficient nivelul de poluare cu elemente particulate care a fost corelat cu o gamă vastă de probleme de sănătate.”

  • Lara Gundel, Laboratorul Berkeley

De asemenea, prin rețeaua proprie de birouri la nivel global, Google reprezintă un sediu foarte bun pentru a studia efectele schimbărilor climatice. „Există, de fapt, un deficit de măsurători”, afirmă co-fondatorul Aclima, Davida Herzl, pentru TechCrunch. „Și acele date pot determina modificări în noi moduri”.

Sateliții cartografiază planeta Pământ de departe. Rețelele de senzori de mediu Aclima cartografiază planeta Pământ la scară umană, în locurile în care oamenii trăiesc.

De asemenea, sănătatea plămânilor poate fi afectată de un mediu de lucru localizat în apropiere de un trafic intens sau chiar de practici de administrare în activitatea de construcții. Cunoscând faptul că ceea ce inhalăm afectează pe termen lung sănătatea plămânilor, acest aspect ne poate ajuta pe viitor să facem modificări optime în mediul ambient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.