Sensibilitatea dentara – cum poate fi tratata si prevenita

Din ce in ce mai multi oameni se plang atunci cand consuma alimente reci sau prea fierbinti. Si nu din cauza ca le-ar durea gatul sau ar avea alta problema, ci pentru durerile ascutite resimtite la nivelul dintilor. Hipersensibilitatea dentinara asa cum este denumita in limbaj specializat poate fi diagnosticata in clinica stomatologica sector 3 Dental Crown Health cu adresa virtuala la http://www.cabinetstomatolog.ro/ si tratata tot acolo. Cabinetul stomatologic Bucuresti dispune de personal specializat cu experienta in probleme ce tin de sensibilitatea dentara.

Pe o scara de la unu la zece cat de tare va doare la cald sau la rece?

Cam asa ar suna intrebarea oricarui specialist in fata caruia se prezinta pacienti care afirma ca abia isi pot savura cafeaua sau inghetata fara sa nu prezinte disconfort. In primul rand, sensibilitatea dentara are diferite cauze, insa este activata de placa bacteriana, de resturi de alimente ce favorizeaza fermentatia acida, de un PH responsabil de durerea din acea zona. Parodontoza, retractia gingivala si alte afectiuni pot duce la aparitia sensibilitatii gingivale.

Durerea este resimtita la cald, la rece, la acru sau la dulce, la periaj, la detartraj, la contactul cu alimente foarte dure, producand o iritatie foarte greu de suportat. Odata cu disparitia excinantului dispare si durerea, iar intensitatea se diminueaza. Sunt disponibile doua tipuri de tratament, cel preventiv si curativ.

Medicul specialist va indica in primul rand tratamentul preventiv ce include igiena bucala riguroasa, tratamentul curativ implicand indepartarea placii bacteriene si a resturilor alimentare, a plombelor efectuate in mod incorect si a tartrului. Se recomanda desensibilizarea chimica cu paste de dinti ce contin fluor, hidroxid de potasiu, glicerina saturata, solutie de Nafestezina precum si geluri sau paste de dinti ce contin substante destabilizante.

Sensibilitatea dentara este una din cele mai putin periculoase probleme dentare insa trebuie tratata cu maxima seriozitate pentru ca in caz contrar poate duce la aparitia unor grave probleme de sanatate. Sensibilitatea dentara nu poate fi tratata acasa cu solutii babesti sau tratamente alopate ci numai in cadrul unui cabinet medical specializat precum Dental Crown Health.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.