Securitate Android

Google și Samsung vor lansa actualizări OTA și patch-uri de securitate pentru dispozitivele cu sistem Android în fiecare lună

De curând, Samsung a anunțat că va furniza în prezent patch-uri de securitate pentru dispozitivele cu sistem Android „aproximativ o dată pe lună”. Pe lângă Samsung, de asemenea și Google a anunțat de curând un program similar pentru dispozitivele sale Nexus. Atât Samsung, cât și Google vor lansa aceste patch-uri de securitate ca actualizări OTA (over-the-air – fără fir).

Astfel cum menționează Google, compania notifică producătorii de sisteme Android în legătură cu problemele de securitate prin intermediul unui buletin lunar. Totuși, majoritatea soluțiilor la aceste probleme vin sub forma unor actualizări punctuale. În prezent, utilizatorii de Nexus (și Samsung) vor obține, în mod semnificativ, patch-uri de securitate mult mai rapid și Google va lansa aceste soluții în beneficiul publicului prin intermediul proiectului cu sursă deschisă Android.

Prima actualizare Google va rezolva recenta problemă descoperită libStageFright, de exemplu, problema de securitate care a permis executarea la distanță a codului printr-un simplu mesaj text. Actualizarea cu această soluție este implementată acum pe dispozitivele Nexus.

Dispozitivele Nexus acoperite prin acest recent program includ Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 și Nexus Player.

Google afirmă că va furniza actualizări majore pentru dispozitivele Nexus timp de doi ani și patch-uri de securitate care vor fi disponibile pentru trei ani de la perioada inițială de disponibilitate sau „timp de 18 luni de la ultima vânzare a dispozitivului prin intermediul Magazinului Google”.

Detalii cu privire la programul Samsung rămân neclare cu toate acestea. Compania afirmă că în prezent poartă discuții cu operatorii în telecomunicații și „în colaborare cu aceștia și cu partenerii, mai multe detalii despre anumite modele și termene vor fi dezvăluite în curând”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.