Scanner 3D pentru smartphone

Bevel transformă orice smartphone într-un dispozitiv de scanat 3D pentru 49 de dolari

În orice caz, ca multe tehnologii timpurii, instrumentele de captare 3D sunt în mare parte prea scumpe și complicate ca să fie utilizate de către publicul larg.

Compania canadiană Matter and Form are drept obiectiv modificarea acestui aspect prin intermediul Bevel, un dispozi tiv care se introduce în mufa audio a telefonului personal și permite captarea fotografiilor 3D. Dispozitivul este, în mod curent, în cadrul unei campanii de strangere de fonduri, de 200 000 de dolari și, în cele din urmă, va fi comercializat pentru 49 de dolari.

Bevel utilizează un laser sigur pentru ochi care acționează ca o sursă de lumină fixă pentru a captura detalii la scară și geometrice, în timp ce camera dvs. capturează culori, texturi și alte detalii. Rezultatul este un model de 360 de grade pe care îl puteți roti, mări/micșora sau chiar printa în 3D.

În particular, dispozitivul și programul vor fi funcționale pentru o serie de dispozitive mobile și platforme, din moment ce va fi lansat cu un card de calibrare care vă va ajuta să îl adaptați pentru mărimi și mufe din locuri diferite ale telefoanelor.

De asemenea, Bevel va fi lansat cu o aplicație însoțitoare care va permite utilizatorilor să captureze și să distribuie aceste modele în 3D.

În timp ce compania afirmă că aceste imagini capturate vor fi, cel mai probabil, salvate într-un format personalizat, aplicația le va permite să fie exportabile în formate 3D comune, astfel încât să poate fi printate sau importate în cadrul altui program.

De asemenea, Matter and Form lansează Cashew, care reprezintă cea mai recentă platformă online (încă în versiune beta) pentru a încărca și distribui conținut 3D.

În timp ce Cashew este similar serviciilor deja existente, cum ar fi Sketchfab, utilizatorii ar trebui să beneficieze de posibilitatea accesibilă de a încărca pe Cashew direct din aplicația Bevel. De asemenea, Cashew le va permite utilizatorilor să trimită modele direct la servicii de printare 3D ca Shapeways.

Matter and Form are deja experiență în lansarea de produse hardware 3D. Anul trecut, aceștia au lansat un dispozitiv de scanare 3D relativ accesibil. În prezent, compania aduce scanarea 3D în rândul maselor prin dispozitivul accesibil Bevel.

Scopul final al companiei este acela de a permite utilizatorilor să creeze și să consume modele 3D „fără toate BS-urile care vin cu software-urile și programele 3D tradiționale”. Drew Cox, fondatorul și directorul executiv al companiei Matter and Form, a subliniat faptul că majoritatea dispozitivelor hardware și software din ecosistemele 3D au fost dezvoltate cu mult timp în urmă și că sunt foarte intuitive.

Se preconizează ca dispozitivele să fie lansate cel târziu în trimestrul al patrulea al anului 2015 sau primul trimestru al anului 2016 și poate fi pre-comandat pe Kickstarter în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.