Rusia vrea sa interzica Facebook

Cu puțin timp în urmă, Apple și multe alte platforme au adoptat un nou Unicod standard pentru emoticoane care includea, printre altele, caracteristici ale cuplurilor de același sex; mai exact, emoticoane reprezentând doi bărbați și o inimă, două femei și o inimă și familii gay (doi bărbați sau două femei cu copii). Oamenii cu orientare heterosexuală ar spune că acest lucru este frumos, că reprezintă o modalitate de includere în societate. Toți am avansat.

Rusia, pe care o știm cu toții că nu este una dintre cele mai tolerante țări în ceea ce privește comunitatea lesbiană, gay, bisexuală și transsexuală (= LGTB) din întreaga lume, caută să afle, după cum se zvonește, dacă aceste emoticoane gay încalcă legile împotriva promovării de servicii cu conținut sexual.

Mai mult decat atat, Rusia se gândește dacă ar trebui să interzică rețeaua socială Facebook, din moment ce permite apariția emoticoanelor gay pe platformele proprii.

Legea rusească permite blocarea website-urilor dacă acestea promovează servicii cu conținut sexual minorilor.

„Ca răspuns, scris de către vicepresedintele Serviciului Federal de Supraveghere a Comunicațiilor, Tehnologiei Informației și Mass-mediei, Maxim Ksenzov, agenția afirmă că se consideră pregătită pentru „a lua măsuri reactive” împotriva emoticoanelor gay dacă se demonstrează că acestea constituie o amenințare la adresa copiilor din Rusia.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.