Posibile cauze pentru care monitorul PC-ului nu se aprinde

Calculatorul sau PC-ul este o parte importanta din viata omului modern. Fie ca este folosit in scop recreational, educational, pentru job sau in orice alt scop, computerul trebuie sa functioneze in mod corespunzator, sa asigure acces la internet si sa poata fi utilizat in scopurile pentru cae a fost achizitionat.

Din pacate, sunt situatii in care PC-ul nu mai poate fi folosit din cauza ca monitorul nu functioneaza si nu se mai aprinde. Pentru a afla cauzele exacte in acest sens, este important ca utilizatorii fie sa consulte un specialist fie sa faca ei insisi cateva verificari.

  • Monitorul este defect si nu mai porneste

In cazul in care monitorul nu mai porneste, este foarte posibil ca acesta sa fie chiar defect. Pentru a verifica daca monitorul este sau nu defect, se va inlocui monitorul cu un altul pentru a vedea daca problema porneste de la el. In cazul in care nu exista un al doilea ecran, se conecteaza ecranul la o alta unitate sau la un laptop cu un cablu HDMI, VGA, DVI.

  • Monitorul nu are semnal

Daca unitatea PC-ului porneste, dar monitorul nu, este posibil sa fie o problema la semnal. Se va verifica atat cablul de alimentare, cat si cel pentru transmiterea semnalului video. De asemenea, se va verifica si situatia in care unitatea este lovita accidental si monitorul este decuplat de la placa de baza. Cand carcasa PC-ului este atinsa, bruscata, lovita, atunci monitorul poate fi decuplat de la placa de baza, situatie in care problema este in spatele unitatii, reprezentata de decuplarea de la sursa.

  • Praf acumulat

O alta cauza comuna pentru care monitorul nu mai porneste este praful acumulat pe placutele de RAM din interiorul unitatii PC-ului. Totodata, una din cauzele pentru care nu se aprinde monitorul este defectarea placii video sau a unei placute de RAM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.