Periute distribuite gratuit

Ceea ce nu stiu multi dintre romani este ca igiena orala este deosebit de importanta si ca o educatie in acest sens trebuie sa fie facuta inca din timpuri precoce, astfel incat sa se creeze un obicei in ceea ce-i priveste pe oameni. Intretinerea unei igiene orale inca din copilarie poate sa faca diferenta in viitoarea sanatate a dintilor adultului. Tocmai din acest motiv, consideram d ebun augur proiectul de lege care vine in sprijinul subiecutului stomatologie copii.

La ce se refera acest proiect?

Aflat inca in dezbatere in Senat, proiectul prevede acordarea periutelor de dinti in mod gratuit fiecarui copil in parte. Frecventa cu care aceasta periuta ar fi acordata copiilor ar fi de 3 luni, iar costul anual ar insuma 50 lei.

Iata ca un astfel de proiect ar putea sa schimbe modul cum privesc romanii acest tip de igiena, de cele mai multe ori ignorat de catre poporul nostru. De altfel, daca ar fi sa facem o statistica despre cat de des isi duc parintii la un dentist pentru copii, am constata ca lucrurile stau cat se poate de ingrijorator. Situatia nu sta mai „roz” nici cand vorbim despre adulti, insa copiii inca pot fi modelati astfel incat sa creasca cu alte valori morale decat parintii lor pentru care abia daca se mai poate face ceva.

Stim ca, in general, copii au mari probleme cand vine vorba despre spalatul pe dinti, ei considerandu-l o activitate ce seamana mai mult cu o corvoada decat cu ceva ce trebuie sa faca pentru a preintampina viitoare probleme dentare.

Ceea ce trebuie sa inteleaga parintii este ca obisnuind copiii sa se spele pe dinti ii va ajuta sa economiseasca foarte multi bani dati mai tarziu dentistului, pentru interventii fel de fel. Bineinteles, acest lucru nu trebuie sa excluda vizitele regulate la dentist! Vizitele la medicul stomatolog sunt necesare pentru ca numai un specialist va sti ce sa recomande atunci cand vine vorba despre paste de dinti, ate dentare, periute de dinti si alte accesorii.

Iata de ce un astfel de proiect de lege este unul cat se poate de bun: pentru ca sanatatea orala este una dintre cele mai importante, netrebuind a fi neglijata. Speram ca acesta sa treaca de toate institutiile acreditate si sa intre in vigoare, astfel ca sa nu mai avem parte de lipsa de igiena. Educatia medicala in acest sens este utila, atat in randul oamenilor ce locuiesc in orase, cat si in zona rurala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.