Pentru pasionatii de masini si nu numai

Este mai mult decat evident ca barbatii sunt extrem pasionati de tot ceea ce tine de capitolul automobile. Acestia sunt in stare sa petreaca ore in sir discutand despre performantele unui anumit model de masina fara sa se plictiseasca. Exista insa cateva curiozitati interesante legate de masini care se adreseaza nu doar pasionatilor de automobile, ci si publicului larg care vrea sa afle mici picanterii legate de acest vast domeniu. Spre exemplu, prima masina a aparut in anul 1672 ceea ce inseamna ca modelele actuale au evoluat mult fata de stramosii lor.

Trebuie retinut faptul ca stergatoarele au fost inventate de catre o femeie. Aceasta a inteles necesitatea lor mai ales atunci cand masina trebuie sa circule in conditii extreme, iar gradul de vizibilitate este unul redus.

Pretul de achizitie al automobilelor variaza in functie de brand, dar si in functie de performante. Spre exemplu, cea mai scumpa masina din lume este considerata Bugatti Veyron al carui pret de achizitie se ridica pana la 1.700.000 dolari, in vreme ce la polul opus se afla o masina locala produsa in India care poarta denumirea de Tata Nano.

Desi romanii se arata exasperatii de traficul din Romania, acestia trebuie sa stie ca unele dintre cele mai aglomerate sosele sunt fara doar si poate cele din Luxembourg acolo unde exista aproximativ 570 de masini/1000 locuitori.

Recordul absolut in materie de autoturisme vandute este detinut de catre Ford care in anul 1916 a detinut 55% din masinile vandute in toata lumea. Pana in prezent, marele producator reuseste sa isi mentina suprematia si sa aiba vanzari record in fiecare an.

Orice sofer adora sa asculte muzica in timp ce goneste pe sosele la volanul bolidului sau. Acesta trebuie sa stie faptul ca primul radio a aparut in anul 1929, iar de atunci a cunoscut numeroase modificari.

Dincolo de libertatea pe care masina o ofera soferilor, pericolele la care acestia sunt expusi cresc de la an la an. Din pacate, primul accident de masina consemnat in mod oficial a avut loc in anul 1896 atunci cand o femeie a fost lovita mortal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.