Optiuni Beta testare Android

Dezvoltatorii de Android obțin noi opțiuni beta de testare

Google a anunțat testări beta îmbunătățite pentru aplicațiile Android pe Google Play cu noi caracteristici ca programele Open Beta* și Closed Beta**, utilizând adrese de e-mail.

Google a lansat pentru prima dată testarea beta cu doi ani în urmă și a primit feedback de la dezvoltatori de atunci și până în prezent. Consola pentru dezvoltatori Google Play permite dezvoltatorilor lansarea de versiuni timpurii ale aplicațiilor proprii în scopul selectării utilizatorilor pentru testarea alfa sau beta cu grupul selectat de utilizatori, descărcând aplicația de pe Google Play cum este normal. Aceștia nu pot face o recenzie sau o evaluare în cadrul magazinului oricum.

Cu această nouă caracteristică open beta, dezvoltatorii pot permite oricărui utilizator să adere doar printr-un clic la link-ul potrivit. Așa cum menționează Google, acest aspect este util în mărirea unui număr considerabil de testeri. De asemenea, puteți limita numărul maxim de utilizatori dacă doriți.

„Dacă doriți restricționarea utilizatorilor care pot accesa programul dvs. beta, aveți o nouă opțiune: puteți seta acum un program closed beta utilizând liste cu adrese de e-mail individuale pe care le puteți adăuga în mod separat sau încărca în genul unui fișier de tipul .csv”, afirmă Ellie Powers, managerul de produse al Google Play. „Acești utilizatori vor fi capabili să adere la programul dvs. beta prin intermediul unui clic la alegere pe un link.”

Există și o a treia opțiune pentru closed beta cu comunitatea Google+ sau Google Group. Aceasta a fost deja disponibilă. Luați în considerare în prezent noile caracteristici pe care Google le extinde într-un alt mod în cadrul propriilor produse, și anume extinderea opțiunilor non-Google+. Dezvoltatorii care utilizează această opțiune vor fi capabili să treacă la un program open beta în timp ce mențin utilizatorii deja existenți.

Conform Google, 80 % dintre dezvoltatorii cu aplicații populare rulează constant teste beta ca parte integrantă din fluxul acestora de lucru.

Conform unui raport recent de la aplicația Annie, descărcările de pe Google Play sunt utilizate cu 85 % mai mult față de cele din Magazinul cu Aplicații al companiei Apple.

 

Există două tipuri de testare beta, open beta și closed beta.

(*) Open Beta se referă la un tip de testare beta care este disponibilă oricărui utilizator (mai exact reprezintă un program care testează, analizează și raportează probleme carer pot fi întâmpinate de utilizatori, iar în acest mod erorile pot fi combătute înainte de varianta finală – acest tip de produs nu se recomandă a fi achiziționat).

(**) Closed Beta se referă la un tip de testare beta care este disponibilă numai unui grup select de persoane sau unui grup de angajați ai unei anumite companii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.