Monitorul PC-ului este stins, dar unitatea merge! Care sunt cauzele si ce solutii se impun?

Nu de putine ori, utilizatorii PC-urilor se confrunta cu situatia in care monitorul este stins sau nu se mai aprinde, dar unitatea merge. In aceste situatii, computerul devine practic inutilizabil, de aceea este important sa se tina cont de cauzele care determina stingerea monitorului PC-ului si solutiile care se impun in acest sens.

Aceasta este una din cele mai comune probleme ale utilizatorilor de PC-uri, aceste situatii neplacute fiind usor de gestionat chiar si fara interventia unui specialist. Este esential sa se acorde o atentie deosebita detaliilor, notand cu lux de amanunte problemele intampinate, astfel incat sa se reduca timpul de diagnosticare.

Cauzele stingerii monitorului in timp ce unitatea merge in continuare

Daca monitorul PC-ului se stinge si unitatea merge in continuare, este foarte probabil ca problema sa fie de la ecran. Aceasta este o situatia intampinata si daca exista o conexiune slaba intre display si unitate din cauza cablului defect. Daca dupa verificarea acestor componente, situatia nu se schimba, se va impune schimbarea placii video la un service acreditat.

Calculatorul se aprinde dar se stinge imediat

Mai exista situatia in care calculatorul se aprinde dar se poate stinge imediat, dupa ce porneste normal, chiar la cateva clipe. Una din cauze poate fi alimentarea insuficienta ce poate aparea cand a fost adaugata o noua componenta sau schimbata componenta verde. Fie ca este vorba despre o placa grafica noua sau de o memorie RAM suplimentara, ori de o alta piesa esentiala pentru functionarea calculatorului, trebuie luata in calcul achizitionarea unei noi surse, mai puternica si conforma specificatiilor tehnice impuse de componenta schimbata si nevoile intregului computer.

De asemenea, se poate datora aceasta situatie si supraincalzirii PC-ului care are foarte multe repercursiuni, printre care si inchiderea subita a unitatii. Se cere curatarea pe interior a cutiei unitatii folosindu-se produse speciale in acest sens.

Nu in ultimul rand, in cazul virusarii computerului, unitatea se poate stinge dupa cateva minute de functionare. Daca un antivirus simplu nu va face fata problemei, se va recomanda o devirusare generala a sistemului de operare, interventie care se recomanda sa se faca intr-un service acreditat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.