Microsoft nu acordă licențe pentru Windows 10 utilizatorilor Beta

Până la urmă, Microsoft nu acordă licențe pentru Windows 10 utilizatorilor Beta

În weekend, s-a relatat faptul că Microsoft a plănuit să ofere licențe gratuite de Windows 10 acelora care testează versiunea Preview. După cum a reieșit, chiar și compania Microsoft a părut confuză. Astfel, compania afirmă că instalarea versiunii Preview pe un PC neautorizat nu atrage după sine o licență gratuită.

Microsoft a anunțat Vineri că toți utilizatorii înregistrați, în număr de 10, pentru versiunea Beta din cadrul programului Insider vor obține o versiune îmbunătățită la versiunea completă când se va lansa în luna Iulie. În mod neclar, compania a actualizat ulterior postarea sa de blog asupra acestui aspect, reieșind că numai persoanele care utilizează versiuni ale sistemului de operare Windows 7 sau 8 vor obține o versiune îmbunătățită gratuită.

Modul în care funcționează este puțin complex, dar dacă o persoană deține licență validă pentru Windows 7 sau 8 înainte de a instala versiunea Preview, aceasta va fi capabilă de a obține gratuit o versiune standard îmbunătățită a sistemului de operare Windows 10 RTM. Dacă nu, Microsoft va continua să îmbunătățească versiunea Preview a sistemului de operare Windows 10 cu noi utilizatori Beta, astfel încât cine dorește, poate rămâne în cadrul programului Insider. În consecință, prezența în cadrul programului Insider nu garantează o licență validă și activă a versiunii finale – dar se poate obține o licență activă și validă pentru utilizatorii Beta viitori.

Confuzia s-a creat în urma altui lucru, și anume: Programul Windows 10 Insider, mecanismul prin care noile versiuni Beta ale Windows 10 sunt lansate, va continua și după lansarea Windows 10 RTM (versiunea finală) – și dacă persoana este încă înregistrată în cadrul programului Windows Insider, aceasta nu este nevoită să achiziționeze o copie a Windows 10. În schimb, va continua să primească noi versiuni pre-lansare de Windows 10 – versiuni ce vor rămâne active până la lansarea versiunii Beta ulterioare.

Totul se reduce la o alegere simplă: o persoană poate alege să rămână în cadrul Insider, rulând ultima versiune (și cea mai problematică) Beta de Windows 10 și nefiind necesar să plătească vreodată pentru aceasta, sau poate plăti „vrând-nevrând” pentru o nouă cheie de licență ca orice altă persoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.