Lucruri pe care nepotii le invata de la bunici

Relatia dintre nepoti si bunici este una foarte speciala. In timp ce bunicii actioneaza si ca o figura de autoritate, dar ofera si iubire neconditionata, ajung sa ofere o educatie pe care parintii, pur si simplu, n-o pot oferi copiilor lor. Bunicii au o influenta incredibila asupra nepotilor, iata cateva lucruri pe care cei mici le pot invata de la bunicii lor!

Copiii s-ar putea sa nu fie dispusi sa invete istorie din carti si tablouri vechi, insa ar putea fi interesati sa invete de la cineva care a trait in vremurile respective. Povestirile personale sunt mult mai usor de retinut decat liste de nume si date exacte, asa ca daca aveti parinti care au trait momente istorice, provocati-i sa le impartaseasca celor mici.

Multi batrani stiu sa coase, sa gradinareasca, sa faca dulciuri, sa sculpteze si cate si mai cate. Acestea sunt lucruri grozave care trebuie transmise nepotilor, deoarece nu se invata de la sine, insa sunt foarte utile pentru dezvoltarea anumitor abilitati. Nimeni nu este campion in explicatii si rabdare decat un bunic, asa ca profitati de ocazie si dati celui mic ocazia sa invete ceva nou si util!

Bunicii vorbesc rar, cu calm si cu caldura, astfel incat este mai mare dragul sa-i asculti. Ascultand povestile bunicilor, nepotii pot invata sa aiba rabdare, sa asculte cu atentie, sa prinda esentialul unei povestiri, sa puna intrebari si sa primeasca raspunsuri. Dincolo de vorbe, bunicii stiu o multime de jocuri vechi, jocuri uitate de noile generatii. Copiii se vor distra enorm cand vor vedea implicarea adultului batran in joc, dar vor si invata o multime de lucruri.

Un bunic este de nepretuit pentru cei care incearca sa depaseasca crizele adolescentei. Capacitatea de a empatiza si de a oferi suport emotional neconditionat, ii transforma pe bunici in sustinatori convinsi ai nepotilor, asta fiind exact ceea ce au ei nevoie in momentele respective.

Centru de ingrijire pentru batrani | camin-pentru-bunici.ro

centru de ingrijire pentru batrani

Se spune ca cine nu are un batran sa-si cumpere, insa cine are sa-i ofere o batranete cat mai buna pentru a-l mentine alaturi cat mai mult timp. Acest lucru poate fi posibil numai daca apelati la serviciile unuia dintre cele doua camine de batrani din Bucuresti, Camin Pentru Bunici! Nu va fie teama ca daca se afla intr-un centru de ingrijire pentru batrani veti pierde contactul, nicidecum. Dimpotriva, sunt incurajate vizitele cat mai dese si timpul de calitate petrecut impreuna cu membrii familiei. Pe site-ul https://camin-pentru-bunici.ro/ veti gasi mai multe informatii relevante in acest sens!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.