Loco Translate

Loco Translate, poate cel mai bun plugin free pentru traduceri WordPress

Nu de putine ori ne-am trezit ca vrem sa ne construim un magazin online la cheie, fara prea multe resurse financiare, ci numai beneficiind de resursele gratuite sau aproape gratuite pe care le ofera developerii aflati la inceput de drum, dar nu am gasit o metoda viabila pentru a ne traduce tot contentul in limba pe care o dorim afisata. Sa stai sa traduci totul intr-un editor, cuvant cu cuvant se poate dovedi munca sisifica uneori cand ne grabim si nici nu stim prea bine cu ce se mananca editarea de text. Asa ca ne-am instalat WordPress-ul, apoi, o platforma buna pentru ecommerce, pluginurile aferente, dar ce facem atunci cand avem de tradus contentul pluginului pentru ecommerce? Cu siguranta ca un magazin online romanesc va arata mult mai bine daca vom avea butoane ca „adauga in cos” si nu varianta acestora in limba engleza. Cea mai buna si ieftina solutie se prezinta pluginul gratuit disponibil in store-ul WordPress (intrucat compatibilitatea o are cu acesta), numit Loco Translate.

Noi am testat o sumedenie de pluginuri ce se lauda ca indeplinesc aceasta functie, dar recunoastem cu mana pe inima ca Loco Translate s-a dovedit a fi cel mai eficient dintre ele, intrucat  acesta reuseste sa traduca totul cu tot cu diacritice (un element destul de important in imaginea unui site, de altfel, mai ales daca discutam despre magazine online ce se vor a fi si a parea serioase).

Cum functioneaza Loco Translate si care ii sunt facilitatile?

In mare, este vorba de editarea in browser direct a fisierelor de tip PO, folosite pentru localizarea pluginurilor din interiorul temei folosite. Contine  traducere built-in cu editor, folosit numai de admin-ul contului  de WordPress.

De  asemenea , cu  ajutorul acestuia,  iti  poti udata fisierele de limba direct din in tema pe care o folosesti. Extractiile de strings din codul sursa sunt si ele disponibile. Fisierele de tip MO fara sa mai fie nevoie o interventie Gettext pe sistemul tau este o alta optiune buna, de asemenea. Suport pentru comentarii si forme de plural de tip PO, back-up pentru PO si coduri WordPress built-in, iata numai cateva motive pentru care Loco Translate devine unul dintre cele mai bune translatoare de cod gratuite si pliabile in mod exceptional pe WordPress. Asa ca, noi va sfatuim sa il incercati si sa vedeti cat de util poate sa devina in cazul in care nu aveti prea multe resurse pentru a va construi platforma ecommerce pe care o doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.