Lichid varsat pe tastatura laptopului – chiar este totul pierdut sau se mai poate remedia ceva?

Accidentele fac parte din viata, de aceea utilizatorii laptopurilor sau computerelor nu sunt scutiti de micile incidente ce se pot intampla in preajma dispozitivului folosit, mai ales daca obisnuiesc sa bea apa, suc, cafea sau orice alt lichid la birou.

Expertii sustin ca in preajma laptopului nu se consuma lichide sau alimente din cauza posibilitatii producerii acestor incidente. Cert este ca daca a avut loc varsarea de lichid, indiferent de tipul de lichid, este necesar ca utilizatorii sa se adreseze specialistilor dintr-un centru service specializat pentru a vedea cat de grav este afectat sistemul si cat se mai poate salva.

Ce pasi trebuie urmati in cazul varsarii de lichid pe laptop?

Varsarea de lichid este un semnal de alarma foarte important care ar trebui sa trimita utilizatorii computerelor portabile imediat la un specialist.

Daca este vorba doar despre apa, atunci lucrurile nu stau atat de rau, dar daca este vorba despre un lichid dulce, precum cafea, cea, suc, chiar bere, lucrurile se complica si exista un risc sporit de defectare a computerului. Pentru a preveni aparitia unor erori grave de functionare, este necesar ca imediat dupa varsarea de lichid pe laptop sa se urmeze pasii:

  • sa se opreasca alimentarea, pentru ca in caz contrar, apa care intra in contact cu un circuit electric sub tensiune este un dezastru si poate determina chiar aparitia unui scurtcircuit;
  • sa se opreasca imediat laptopul;
  • sa se curete tastatura cu servetele absorbant sau cu un prosop fara a brusca tastele;
  • sa se aseze laptopul intr-o pozitie ce permite lichidului sa se scurga repede si fara sa se intinda mai mult decat este cazul;
  • sa se lase laptopul la uscat o zi inainte de a-l porni pentru a-i verifica functionalitatea;
  • sa se prezinte utilizatorii laptopului cu dispozitivul intr-un centru specializat in acest sens in cazul in care acesta nu mai functioneaza in mod corespunzator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.