LG anunță G4 Beat, o versiune din gama medie de tipul smartphone-urilor proprii Flagship G4

În cadrul unei oferte adresate diferitelor segmente de pe piața globală a smartphone-urilor, LG a lansat o altă versiune recentă din cadrul dispozitivelor de tip Flagship G4. Ulterior modelelor Phablet și Budget dezvăluite în mai, compania coreeană a lansat de curând modelul G4 Beat, o variantă din gama medie de produse.

Având aceleași caracteristici estetice, G4 Beat este ușor mai mic decât modelul anterior cu 5,2 inchi – G4 are 5,5 inchi – în timp ce există o cameră mai mică pe spate de opt megapixeli și una pe față de cinci megapixeli. De asemenea, chipset-ul (= o serie de circuite integrate sau cipuri concepute pentru a funcționa împreună) este puțin mai modest – de aceea este de gamă medie – sub forma unui Procesor Qualcomm Snapdragon 615 cu 8 nuclee care numără 1,5 GHz. În plus, memoria de stocare a scăzut la numai 8 GB, cu 1,5 GB de RAM.

LG a afirmat că noul receptor de telefon „reține cele mai bune caracteristici și funcții ale LG G4, furnizând valoare fără a compromite performanța sau utilitatea” și constituie un pachet impresionant, cu excepția faptului că nu știm prețul de vânzare cu amănuntul în acest moment – în afară de asta, este un „produs de rang mediu”.

O estimare în cifre pentru acest dispozitiv ar fi de 400 € (440 $), dar prețul exact va varia pe fiecare piață, afirmă LG.

G4 Beat va debuta pe „piețele-cheie” din Europa și America Latină în această lună – unele dintre acele țări includ Franța, Germania și Brazilia – și cu o debutare la nivel mai global în perioada imediat următoare. Abordarea bazată pe modelul multiplu LG și portofoliul propriu de produse din segmentele mediu și inferior a ajutat la clasarea produselor în valoare de 475 $ cu profit anul trecut – comparativ cu eforturile fondatorului HTC al exemplarului Android – care a numărat 59,1 milioane de smartphone-uri.

Compania coreeană speră ca această abordare să aibă ca efect rezultate similare pentru modelul G4 în 2015.