Lansarea noului MacBook Pro 13

Dupa lansarea modelului MacBook Pro de 16 inci la sfarsitul anului trecut, a modelului MacBook Air in urma cu cateva saptamani, Apple isi actualizeaza in sfarsit si modelul MacBook Pro de 13 inci cu o noua tastatura ultra subtine cu o structura a tastelor de tip foarfeca. Se pare ca doar cele mai scumpe modele sunt echipate cu procesorul din a 10-a generatie de la Intel, iar costurile nu sunt deloc de neglijat.

Ce aduce nou modelul MacBook Pro 13?

Primul lucru care se schimba pe acest nou MacBook Pro este tastatura care vine cu un mecanism de foarfeca mai traditional, dar si mult mai fiabil. Ca rezultat direct, acest model devine ceva mai greu si mai gros decat precedentul, trecand de la 1,37 kg la 1,4 kg si de la 1,49 cm grosime la 1,56 cm. La urma urmei, nimeni nu ar trebui sa se planga, deoarece diferenta este minima, iar aceasta usoara supraponderare ii permite să scape de tastatura fluture, dar si sa ofere o mai buna disipare a caldurii. In partea de sus a acestei tastaturi, exista inca Touch Bar, care are un buton Touch ID la dreapta si o tasta Escape fizica la stanga, la fel ca pe MacBook Pro de 16 inci.

In ceea ce priveste configuratiile disponibile, Apple a dublat toata capacitatea de stocare. Astfel, modelul de baza, cu un pret de 1.499 de euro si limitat anterior la 128 GB de SSD se duce acum la 256 GB. Modelul de 1.749 de euro se duce la 512 GB de stocare. Cu toate acestea, se poate configura MacBook Pro 13 cu capacitati care se extind pana la 4 TB. Pe partea procesorului, exista cipuri Intel quad-core a 8-a sau a 10-a generatie, precum si 8 GB RAM de intrare, configurabile pana la 32 GB.

Primele doua modele din gama nu se modifica ca pret in comparatie cu generatia anterioara fiind in continuare echipate cu procesoare Intel de generatia a 8-a. Stirea reala este, asadar, pe modele cele mai luxoase, vandute respectiv la 2.129 si 2.379 euro, cu 130 de euro mai mult decat predecesorii lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.