Language Pack Magento

Cum sa instalezi un language pack in Magento ?

Sa zicem ca esti pe punctul de a-ti lansa magazinul online si vrei sa iti personalizezi totul pana la ultima farama. Care este primul pas? In primul rand, vei dori sa iti instalezi limba ta de comunicare. Si pentru ca vorbim despre Romania, cu siguranta, vei dori, in primul rand ca ai tai clienti sa fie intampinati de un meniu in limba romana si nu unul default in engleza, pentru ca, haideti sa fim seriosi, chiar si in zilele noastre, inca exista oameni care nu sunt chiar atat de familiarizati cu limba engleza, oameni care, in functie de specificul afacerii noastre, ne pot aduce profit considerabil. Astfel, cum facem sa instalam un pachet de limba pentru magazinul nostru Magento?

Primul pas care trebuie realizat in sensul acesta este sa mergem pe pagina oficiala magentocommerce.com, urmand ca odata ajunsi acolo, sa dam click pe bara de cautare si sa incepem sa cautam limba pe care o dorim. Click pe pachetul rezultat cautarii apoi, pe pagina urmatoare, vom bifa acordul de licenta si vom da click pe „get extension key”.  De retinut este ca pentru a beneficia de toate acestea, trebuie, in prealabil, sa va faceti un cont pe site. Odata logati, apasari pe butonul de „select key” care va evidentia url-ul dorit.

Urmatorul pas este sa sa va logati in panoul de admin al Magento, sa mergeti la meniul principal, unde veti cauta System -> Magento Connect -> Magento Connect Manager.  Cel mai probabil ca va va ruga sa va relogati cu aceleasi date folosite in admin panel. Dupa ce reusiti sa va logati, veti fi redirectionati spre Extensions -> Install New Extensions -> Paste extension key to install (parola cheie data in primul pas) -> install. Nu uitati sa apasati butonul Proceed, desigur. Astfel, language pack-ul va fi instalat odata cu aparitia mesajului „cache cleaned successfully”.

Dupa ce toate acestea s-au intamplat, trebuie sa mergeti din nou la System, apoi la Manage Stores. Dati click pe Create Store View, completati toate campurile cerute, click pe Save Sore View, va intoarceti la System si dati click pe Configuration. Din Current Configuration Scope, in partea stanga, alegeti Romanian/Romana. La General alegeti Locale Options apoi Locale si selectati Romanian/Romana (Romania). Apasati pe Save Config si mergeti la Design, aflat tot in meniul System. Click Add Design Change. La setarike generale, selectati Romana pentru Score si tema curenta folosita pentru Custom Design. Apasati Save.  Dati un cleaning la cache si deschideti front page-ul site-ului. Selectati limba nou din language box.

In cazul in care aveti parte de neplaceri, trebuie sa tineti cont de faptul ca un anume block s-ar putea sa va dea batai de cap in CMS, astfel ca va trebui sa recreati layout-ul de limba. Mergeti la CMS -> Static Blocks -> Add New Block si recreati Footer Links, Footer list 1 sau/si 2, Custom tab, header-links si orice altceva v-ar putea da batai de cap.

Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.