Kill Switch

Hotel de lux oferă „kill switch” pentru a-i ajuta pe oaspeți să se deconecteze de la Internet

Atunci când închiderea telefonului devine prea dificilă

 

Un hotel de lux din Germania a instalat „kill switch” – butonul care suspendă conexiunea Internet printr-un simplu clic –, oferindu-le oaspeților o modalitate ușoară de a se deconecta complet pe durata cazării acestora. Așa cum relatează Financial Times, butoanele argintii au fost instalate la Villa Stéphanie, o stațiune balneară din orașul german Bade-Baden. Atunci când este pornit, butonul activează o rețea de cupru care blochează toate semnalele wireless, acționând ca un ecran Faraday (electrostatic) pentru fiecare cameră în parte. Hotelul a adăugat, de asemenea, un material special pe pereții camerelor care se presupune că blochează în proporție de 96 % din semnale le Wi-Fi din jur.

„Verificarea constantă a mesajelor nu reprezintă un semn de inteligență”

Frank Marrenbach, director executiv al Colecției Oetker, proprietar al stațiunii Villa Stéphanie, afirmă că jumătate dintre oaspeții hotelului au ales să activeze butonul la un momet dat pe durata șederii acestora. Alte hoteluri și companii hoteliere au oferit programe de „detoxifiere digitală” în ultima perioadă, deși niciuna dintre acestea la același nivel avansat ca Villa Stéphanie. Marrenbach consideră că aceste caracteristici de tipul „kill switch” oferite de compania sa vor deveni din ce în ce mai comune în următorii ani, deorece majoritatea oamenilor caută pace și liniște în această lume conectată.

„Nu este un semn de inteligență verificarea constantă a mesajelor” a transmis celor de la Financial Times. „Acest fapt nu reprezintă un semn de inteligență, ci din contră. A fi inteligent înseamnă a dedica timp atunci când este necesar. A fi inteligent înseamnă a citi diverse într-un mod profund”.

Sursa Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.