Interceptari NSA in America de Sud

NSA interceptează 98 % din convorbirile din America de Sud: Julian Assange

 

NSA (Agenția de Securitate Națională) colectează și „ascultă” practic toate convorbirile care provin din America de Sud, a relatat Julian Assange, fondator al organizației WikiLeaks, în favoarea publicației EL MOSTRADOR din Chile.

„98 % din comunicațiile din America Latină sunt interceptate de NSA când ajung pe teritoriul Statelor Unite ale Americii și apoi când se propagă în întreaga lume”, a afirmat Assange într-un interviu cu reprezentanții publicației ciliene.

Assange s-a axat foarte mult pe volumele imense de informații colectate de companiile cu profil tehnologic din America, în mod special Google și Facebook, și pe relațiile acestora cu serviciile de informații din Statele Unite ale Americii.

„Acestea se află în mod fizic în Statele Unite ale Americii și, în consecință, sub competența judiciară a acestora, cu legi punitive utilizate pentru a-i forța să furnizeze toate informațiile pe care vor să le colecteze”, a spus Assange.

Se pare că WikiLeaks constituie subiectul unei difuzări majore de informații în mod proactiv în ceea ce privește America Latină. Pe durata weekend-ului, WikiLeaks a dezvaluit o serie de documente referitoare la spionarea NSA a administrației Rouseff din Brazilia.

Informațiile difuzate au inclus, în parte, numere de telefon și informații de identificare referitoare la 29 de oficiali guvernamentali din Brazilia, ale căror activități erau monitorizate de un timp oarecare.

Aceste documente se adaugă la o listă în creștere a aliaților americani, inclusiv Franța și Germania, care sunt spionați în continuare de NSA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.