Instalarea pavelelor pentru terase

Ei bine, va gandeati de mult sa va amenajati propria terasa, ati cumparat toate materialele necesare de la www.dalepietra.ro, precum pavele curte si dale terasa, iar acum trebuie sa le si instalati.

Poate ca nu va gandeati la asta atunci cand va intrebati cum se instaleaza pavelele pentru terasa (mai ales daca nu sunteti predispus la visatul cu ochii deschisi), insa atunci cand asezati aceste materiale jos, pentru a creea suprafete plane, pentru mers sau condus, de fapt sunteti pe urma oamenilor din antichitate. Romanii au construit drumurile lor cu pavele din piatra, deoarece suprafetele mai netede si mai durabile facea calatoriile mai usoare. In ziua de azi ne pavam drumurile cu asfalt sau ciment, salvand piatra pentru zone precum terasele din jurul caselor noastre.

Pavelele pentru gradini pot varia in dimensiune, forma, culoare, textura, cost si usurinta de instalare. Indiferent de proiectul pentru care sunt destinate, de la zone de divertisment pana la zona din jurul piscinei, exista cel putin un tip potrivit pentru proiectul dumneavoastra. Cele mai frecvente tipuri intalnite sunt din beton, caramida si piatra.

In ceea ce priveste instalarea pavelelor, exista mai multe tehnici care pot fi folosite, care insa sunt destul de asemanatoare intre ele. Pot fi lipite cu mortar sau exista cele care au nevoie de o instalare uscata, fara material de lipit. Acest tip de instalare necesita in general o baza de piatra sparta si un pat de nisip sau praf de piatra. Altele trebuie sa fie instalate pe o placa de beton solid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.