Informatiile cu caracter privat

In Statele Unite, Bernie Sanders, Elizabeth Warren și alții solicită reguli speciale privind caracterul privat pentru furnizorii de servicii de internet

În scopul de a obține serviciile necesare pe care diferiți furnizori de servicii de internet le oferă în țară, americanii trebuie să devăluie multe informații cu caracter personal. Și ceea ce fac aceste companii cu informațiile cu caracter personal ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru fiecare american.

Bernie Sanders, Elizabeth warren și alți șapte senatori au solicitat Comisiei Federale de Comunicații (FCC) să implementeze anumite reguli privind modalitatea prin care furnizorii utilizează informațiile și caracterul privat al acestora în beneficiul cliențior.

Regulile includ transparența, consimțământul clienților și securitatea datelor.

Cei nouă senatori – Ed Markey, Richard Blumenthal, Al Franken, Patrick Leahy, Ron Wyden, Bernie Sanders, Jeff Merkley, Cory Booker și Elizabeth Warren – solicită FCC reclasificarea serviciilor în bandă largă în servicii de telecomunicații din luna februarie și alegerea opțiunii „de a extinde datoria de a proteja caracterul privat al informațiilor pe care furnizorii de servicii de internet le colectează de la clienți din cauza statutului relației de tip furnizori-clienți”.

Senatorii solicită reguli suplimentare privind transparența, afirmând că „furnizorii de servicii de internet ar trebui să sublinieze în mod adecvat politicile de colectare a datelor în modele de documente standardizate – adoptate de Comisie cu precădere de către acționari – care sunt ușor de accesat, citit și înțeles de către consumatori.”

Aceasta nu este pentru prima dată când senatorii scriu FCC în legătură cu aceste aspecte. Cu câteva luni în urmă, același grup a scris FCC, solicitând o acțiune rapidă în ceea ce privește înțelegerea Comcast/Time Warner.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.