Închirierea unei mașini – Lucruri pe care trebuie sa le stii

Închirierea unei mașini poate fi generatoare de confuzie, poate deveni chiar foarte costisitoare și îți poate rezerva surprize neplăcute dacă ești un șofer începător, nu înțelegi termenii contractului și modul în care sunt calculate taxele percepute. De aceea, trebuie să te documentezi foarte bine  înainte, să ceri o estimare de preț, să înțelegi foarte clar taxele suplimentare și condițiile în care sunt percepute. De asemenea, nu uita să soliciți o listă a ofertelor disponibile.

Deși companiile rent-a-car au tarife flexibile și adaptabile la condițiile (inclusiv bugetare) ale fiecărui client, propunând o serie de soluții posibile, totuși, închirierea unei mașini poate fi destul de costisitoare, mai ales dacă închirierea se face pe termen lung, sau în condițiile în care tot ceea ce intervine sau încalcă prevederile inițiale ale contractului se impută ulterior clientului sub forma unor taxe adiționale sau de penalizare. Chiar și așa, însă, costul total al unei călătorii pentru un grup de 3-5 persoane poate fi, în mod surprinzător, mai mic în comparație cu alte mijloace de transport, cum ar fi trenul.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat în momentul închirierii unei mașini și care poate deveni un dezavantaj este vechimea mașinii. Deși, legal, firmele de închirieri sunt obligate să îmbunătățească și să facă revizii periodice flotei de mașini disponibile, există și unele companii (și ar trebui ocolite) care eludează acest aspect, care nu oferă asistență rutieră, care nu pun la dispoziția clienților asigurarea CASCO sau RCA-ul mașinii.

În cazul transportului în comun, riscul de accident, de defectare este mult mai mic decât în cazul autovehiculului, în plus, în zonele metropolitane, intens circulate, există riscul ambuteiajelor.

Un alt dezavantaj este faptul că o mașină închiriată nu poate depăși granițele unei țări.

Limita de vârstă impusă (de minimum 21 sau 25 de ani), ca garanție a unei oarecare experiențe la volan, poate constitui, și ea, un dezavantaj pentru șoferii care nu întrunesc această condiție.

Inchirieri masini aeroport Otopeniinchirieri-masini.ro

Dacă te afli în situația de a lua  în considerare închirierea unei mașini, trebuie, așadar, să te informezi, în prealabil, în cele mai mici detalii asupra fiecărui aspect ce ține de acest demers. O poți face accesând și site-ul inchirieri-masini.ro, site care furnizează, detaliat și transparent, toate informațiile de care ai nevoie în luarea acestei decizii. Fie că ai nevoie de transfer de la Aeroport Otopeni sau Băneasa în orice locație de pe teritoriul României, fie că vrei să faci turul României, într-o vacanță de neuitat, poți apela la serviciul de  inchirieri masini aeroport Otopeni sau masini de inchiriat Otopeni oferit de firma WLC Rent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.