Implantul dentar sau cum sa inlocuiesti dintii lipsa pentru intreaga viata

O noua procedura de inlocuire a dintilor si maselelor lipsa, implantul dentar este acceptat de oameni de toate varstele si de toate categoriile sociale. In fond, ce solutii exista in cazul in care dintele sau maseaua cade sau necesita extrasa? Clinica stomatologica din sector 2 propune inlocuirea dintelui sau maselei cu un implant modern care poate dura chiar o viata intreaga. Daca este bine intretinut, spalat si ingrijit, implantul dentar are o durata de utilizare de cativa zeci de ani. In plus, materialul din care este fabricat implantul, titanul, este biocompatibil. Nu in ultimul rand, acesta se integreaza perfect in os, lucru care face ca lipsa dintelui natural sa nu se simta iar deformarea scheletului facial sau modificarea infatisarii sa nu intervina.

Cele mai importante avantaje ale implantului dentar | cabinetstomatologicsector2.ro

cabinet stomatologic din sector 2

Spre deosebire de protezele dentare, fie ele fixe sau mobile, implantul dentar ofera pacientului o mai mare siguranta si claritate directiei, care are de suferit atunci cand proteza este amplasata defectuos. Implantul dentar elimina si durerea si disconfortul produs de scoaterea protezei dentare. Modificarile osului produc un disconfort ridicat, iar dintii stalpi ai protezei, din cauza efortului la care sunt supusi se degradeaza. Protezele necesita refacere periodica si ingrijire permanenta.

Implantul dentar are avantajul eliminarii disconfortului si durerii provocate de proteze iar din punct de vedere estetic arata precum dintii naturali. Din punct de vedere al procesului masticator, implantul dentar confera o mai mare lejeritate si confort la masticatie si un gust natural. Comparativ cu proteza dentara, implantul nu afecteaza gustul mancarii, nu intervine in procesul de masticatie ingreunandu-l, implantul nu se sparge, nu se cariaza, nu necesita inlocuire. De asemenea, implantul dentar protejeaza osul in care este integrat, in vreme ce puntile dentare nu fac altceva decat sa exercite presiune in timpul masticatiei pe dintii stalpi.

Implanturile dentare reprezinta cea mai noua, moderna si eficienta solutie de inlocuire a dintilor. Desigur, este si cea mai costisitoare dintre toate insa isi merita toti banii. Medicii stomatologi recomanda pacientilor maturi, sanatosi din punct de vedere clinic sa opteze pentru un implant dentar care le va aduce beneficii intreaga viata. Mai multe detalii pe Cabinetstomatologicsector2.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.