Implant dentar vs. Fatete dentare

Cu totii visam la un zambet perfect si la o dantura cu aspect sanatos. Cum realitatea e mai ceva ca filmele, neprevazutul poate aparea chiar si in ceea ce priveste sanatatea dentara. In aceste situatii de cotitura, noile studii, cercetari si practici stomatologice scot la iveala, printre multe altele, doua posibilitati: implantul dentar sau fatetele dentare ce pot fi alese in functie de problemele existente, de recomandarea specialistului sau de dorinta proprie.

Implantul dentar reprezinta plasarea unei radacini artificiale in osul mandibular si constructia dintelui lipsa pe aceasta structura. Spre deosebire de interventiile uzuale in ceea ce priveste refacerea si reconstructia dentara, implantul are o durata de viata mai lunga, aproximativ 20-25 de ani, imita perfect aspectul si culoarea celorlalti dinti si reda dintilor functionalitatea initiala. Printre beneficiile implanturilor dentare se numara: inlocuirea mai multor dinti lipsa fara a afecta dintii vecini si posibilitatea de a folosi implantul ca si suport pentru protezele dentare.

Fatetele dentare sunt cea mai buna optiune daca pacientul doreste un zambet perfect obtinut in cel mai scurt timp. Acestea sunt des utilizate in redarea unui aspect perfect dintilor frontali care nu sunt grav afectati si necesita doar cosmetizare. Durata de viata a acestor fatete este de 5-10 ani, in functie de materialul folosit de metoda de lucru a medicului, de tehnologia folosita. Se aplica prin cimentare sau adeziune pe suprafata dintelui si se pot modela in functie de lungimea, grosimea, culoarea celorlalti dinti, pentru un aspect uniform. Din moment ce fatetele sunt sculptate separat, pentru fiecare dinte in parte, este aproape imposibil de a face diferenta intre un dinte natural si o fateta aplicata pe un dinte afectat. Spre deosebire de dintii naturali, fatetele au o rezistenta ridicata in fata petelor de cafea, ceai, vin, fum de tigara, deoarece sunt realizate din materiale de inalta calitate: ceramica sau oxid de zirconiu.

Pentru mai multe detalii puteti sa programati o consultatie cu specialistii de la Clinica Stomatologica sector 1 sau puteti accesa site-ul velvetdental.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.