Google Maps iti va spune de unde poti inchiria o bicicleta

Aceasta functie a fost lansata in nu mai putin de 16 tari. Recent, Google a inceput sa prezinte cele mai apropiate statii de bike-sharing de zona in care te afli, impreuna cu o serie de informatii in timp real cu privire la numarul de biciclete disponibile, in nu mai putin de 24 de orase din intreaga lume, pe Android si iOS. Aceasta functie a fost disponibila la New York incepand cu anul trecut, functie care ne informeaza si daca exista un spatiul liber la statia din apropierea destinatiei noastre.

Aplicatia primeste informatii din partea unui feed global, gestionat de catre compania care se ocupa de tranzit de date, Ito World, si arata bicicletele din fiecare sistem in parte. Google are nu mai putin de 1600 de sisteme de bike-share si peste 18 milioane de astfel de biciclete in orasele din intreaga lume.

Asa cum li se arata utilizatorilor cum vin si pleaca autobuzele si trenurile in Google Maps, acestia vor sti acum care dintre statiile de bike-sharing dispun de o bicicleta pregatita pentru ei. Functia a fost lansata in orase precum Barcelona, Berlin, Bruxelles, Budapesta, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsiung, Londra, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico City, Montreal, New Taipei City, Rio de Janeiro, San Francisco Bay Area, Sao Paulo, Toronto, Viena, Varsovia si Zurich

Compania din Mountain View tocmai a anuntat aceasta noua functie care permite unui utilizator care calatoreste sa poata folosi bicicleta intr-unul dintre aceste 24 de orase. Bineinteles, cu 1600 de sisteme de bike-share recunoscute in lume, Google si Ito World au nevoie de ajutor pentru a-si pastra acest sistem actualizat – ceea ce include si orasul Boston, unde Google Maps dispune de un sistem de bike-share cunoscut sub numele de Hubway, nume care a fost recent schimbat in Blubikes.

Drept urmare, daca iti place sa calatoresti si ti-ar placea ca in orasele pe care le vizitezi sa folosesti bicicleta atunci aceasta aplicatie este ideala pentru tine. Pentru un numar mare de persoane sistemele de bike-share reprezinta solutia la tranzitul urban personal. Drept urmare, daca vrei sa afli de unde poti inchiria o bicicleta, in 24 de orase, bazeaza-te de acum inainte pe Google Maps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.