Frauda online

Cu totii stim ca atunci cand navigam pe internet, indiferent din perspectiva cui am face asta, ne expunem la anumite riscuri ce nu au cum sa fie ignorate, ori, dupa caz, nu trebuie sa fie sub nicio forma ignorate. Riscurile despre care vorbim sunt strict legate despre frauda online si despre cum companii intregi pot avea parte de pierderi masive in bani. Aceste pierderi sunt raportabile si la nivel individuale, intrucat atat firmele dar si persoanele fizice pot sa fie victimele acestui tip de infractiune.

Ceea ce trebuie sa stim despre fraudele online este ca ele se intampla atunci cand sistemele de colectare a banilor sunt instabile, astfel ca tranzactiile bancare de tip ecommerce sunt cele mai vizate. Daca esti antreprenor, iar domeniul tau de activitate este propriul magazin online, ai face bine sa iti asiguri clientii ca atunci cand vor face cumparaturi la tine si vor alege sa achite totul cu ajutorul unui transfer bancar catre tine, nu se trezesc cu banii luati din cont in mod abuziv de catre o terta parte. De asemenea, platile facute cu carduri furate intra si acestea in incidenta infractiunilor periculoase in acest sens.

Exista o serie de solutii pentru a preveni o astfel de intamplare, iar una dintre cele mai viabile se numeste ARGUS. Aceasta detecteaza si orice tentativa de frauda online, minimizand considerabil rirscurile (sau cel putin asa se lauda creatorii sai c-ar face). Orice tranzactie de tip dubios va fi analizata de catre Argus si va fi impiedicata la timp. Este valabil pentru Mastercard si pentru Visa.

Argus este numai un exemplu in acest sens, insa exista mai multe solutii de acest tip. Ceea ce trebuie sa stiti este ca, in cazul in care va deschideti un magazin online, nu puteti sa lasati siguranta tranzactiilor la voia intamplarii. Avand grija de finantele celor ce va calca pragul virtual, veti pune o caramida la temelia ecommerce-ului ce incercati sa-l dezvoltati. Respectand clientul,  te asiguri ca vei avea parte de loialitatea clientilor tai. In plus, ajutandu-i pe ei sa nu isi piarda banii, nu vei pierde nici tu bani, pastrandu-i pe ei aproape.

Intr-o lume in care pericolele sunt la tot pasul, este bine sa fii contient de ele si sa iti dai seama ca te pot afecta in egala masura si pe tine, intrucat, asa cum mentionam mai devreme, exista pierderi de milioane de lei in fiecare an, vorbind numai despre pierderile raportate oficial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.