Facebook va aduce internet gratuit in Africa

Multa lume stie de ceva ca timp ca Facebook a inceput sa investeasca si in proiecte umanitare, iar cel mai faimos este cel numit internet.org. aceasta initiativa are ca scop sa aduca internet gratuit in tarile aflate in curs de dezvoltare.

Facebook a facut un parteneriat cu Eutelsat, compania franceza ce opereaza sateliti, iar in curand vor lansa un satelit, AMOS-6, ce va furniza internet gratis in Africa Sub-Sahariana.

Facebook si Eutelsat au semnat si o intelegere pe mai multi ani cu operatorul de sateliti Israelian, Spaceom, care probabil ii va ajuta in planurile de viitor.

Desi internet.org a fost foarte mediatizat inca de la lansarea din anul 2013, pana in prezent a reusit sa furnizeze internet doar in foarte putin tari, printre care Ghana, Zambia, Senegal, Africa de Sud, Malawi, Kenya si Tanzania. Cu noile acorduri cu companiile operatoare de sateliti, gigantul social media spera sa faca progrese remarcabile in urmatoarea perioada.

La inceputul acestui an, internet.org nu a scapat nici de critici, iar multe companii si-au retras suportul pe care il acordasera initial. Criticile spuneau ca proiectul violeaza principiul neutralitatii, deoarece prioritizeaza continutul la care au acces utilizatorii de internet gratuit. Mark Zuckerberg a aparat initiativa, spunand ca este mai bine “sa aiba niste acces la internet decat deloc.”

Insa Facebook nu este prima companie care doreste sa ofere internet prin sateliti. In noiembrie 2014, Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors si SpaceX, dar si fondatorul PayPal, si-a anuntat planul de a lansa o constelatie de sateliti care sa furnizeze internet gratis pe tot globul. Totodata, si Google a facut public in iunie 2014 faptul ca urmeaza sa investeasca peste 1 miliard de dolari pentru acelasi scop.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.