Facebook Security Checkup

Facebook le oferă utilizatorilor o verificare a securității

Facebook a anunțat lansarea unei noi caracteristici de securitate, denumită Security Checkup. Le permite utilizatorilor, într-un mod rapid, de a analiza starea curentă și de a lua măsurile cuvenite în funcție de situație.

Utilizatorii vor începe să vadă o metodă de atenționare cu privire la Security Checkup în capul listei de News Feed în cele câteva săptămâni care urmează.

Imediat ce o observați și selectați „începeți”, vi se va afișa un proces cu trei etape.

În primul rând, veți conecta dispozitive pe care nu le-ați utilizat de o vreme sau pe care le-ați omis (la alegere). În acest mod, nu sunteți logat la ceva ce nu doriți.

De acolo, se poate opta pentru conectarea la alertele de logare, astfel încât Facebook vă va informa dacă sunteți logat cu contul dvs. la un alt nou dispozitiv sau navigator internet. Puteți obține aceste alerte prin intermediul notificărilor sau e-mailurilor de pe aplicația Facebook.

Ulterior, puteți găsi trucuri pentru a menține o parolă puternică/unică pe care compania nu o recomandă să o utilizați online cu altă ocazie sau să o împărtășiți cu altcineva. De asemenea, mai recomandă evitarea cuvintelor comune care pot fi ușor ghicite.

„În doar câteva etape simple, contul dvs. obține protecție suplimentară și, în același timp, mai multă liniște sufletească”, afirmă Facebook.

Caracteristica este disponibilă în prezent doar dacă doriți să apelați la aceasta aici: https://www.facebook.com/help/securitycheckup

Altfel, veți vedea măsuri prompte cândva în viitorul apropiat. Momentan, există doar pentru dispozitivele desktop, dar, în curând, se va lansa și pe dispozitivele mobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.