Editare mobila GoPro

GoPro preconizează lansarea unei soluții de editare mobilă până la sfârșitul verii

Președintele GoPro, Tony Bates, a dezvăluit de curând intenția companiei de a lansa o nouă aplicație pentru dispozitivele mobile care va permite utilizatorilor să ajusteze și să distribuie conținut chiar de pe propriile telefoane.

Conform spuselor lui Bates, aplicația se află în faza finală de testare și compania se așteaptă să o lanseze până la sfârșitul verii.

Camerele GoPro aveau nevoie de mult timp de o soluție software îmbunătățită pentru a le permite utilizatorilor să transforme orele de înregistrare a filmelor video într-un minut sau două de „filme în bobină cu momentele cele mai importante”. Acesta este un proces stângaci care presupune ore de muncă și care necesită utilizarea unui software alambicat de editare video. Câteva inițiative au ca scop un obiectiv similar.

GoPro a lansat de curând o cameră elementară denumită Hero+LCD, care a reprezentat primul produs al companiei cu editare pe aparatul foto. Mutarea procesului de editare de pe dispozitivele desktop pe cele mobile va permite utilizatorilor GoPro să distribuie conținut mult mai rapid.

Noua aplicație pare o soluție temporară până ce compania va lansa un produs de tip „servicii cloud” care va edita automat înregistrările video. Bates a menționat în câteva minute că GoPro are ca scop crearea unui produs bazat pe tehnologia cloud care va permite deținătorilor să vizualizeze, dar nu să și editeze în prezent, conținut video înregistrat pe camere GoPro sau alte dispozitive. Luna anterioară, Directorul executiv al companiei GoPro și fondatorul Nick Woodman a explicat că GoPro ar prefera în esență acest serviciu de tip cloud pentru a crea „filme în bobină cu cele mai importante momente” cu conținutul deținătorilor.

De asemenea, GoPro a dezvăluit câștigurile financiare pentru cel de al doilea semestru, care includ o creștere de 72 % cu venituri de 420 de milioane de dolari americani, aducând profit companiei în cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.