Disney deține aplicații GIF și tastatură iOS 8 proprii

În prezent, Disney a intrat oarecum în rândul editorilor de aplicații, oferind propriile tastaturi personalizate pentru utilizatorii de iOS 8 odată cu lansarea unei aplicații iOS, denumite Disney Gif. Noua aplicație este o extensie mobilă a tastaturii care permite distribuirea de imagini cu tematică Disney și Pixar prin intermediul mesajelor-text, precum și a e-meilurilor și rețelelor sociale. La lansare, aplicația includea peste 200 de imagini în format .gif, afirmă compania, dar vor fi mai multe în viitor.

Când iOS a debutat inițial, a existat mult interes din partea utilizatorilor și a dezvoltatorilor de aplicații asemănătoare personalizate, tastaturi terțe pentru iPhone-uri. Cu abilitatea de a extinde funcționalitatea tastaturii, utilizatorii au reușit într-un sfârșit să profite de aplicațiile-text predictive, cum ar fi SwiftKey, sau aplicații care permit „tastarea” prin trasarea degetelor, cum ar fi SwiftKey Flow și Swype. Dar o altă categorie de aplicații ale tastaturii le-a inclus pe cele care permit copierea și alipirea imaginilor .gif în aplicațiile de mesagerie Apple, cum ar fi: Riffsy, Blippy, PopKey sau Kanvas, de exemplu.

Aceste aplicații oferă o gamă mai vastă de imagini .gif spre deosebire de aplicațiile .gif ale Disney, dar adepții Disney pot aprecia deținerea unei baze de date individuale care să conțină numai imagini .gif Disney pentru a căuta în aceasta. Mai mult, părinții se pot simți mai comfortabil să își lase copiii sau adolescenții să instaleze aplicația Disney Gif pe dispozitivele proprii, din moment ce uneori aplicații mai vaste de tip GIF includ conținut destinat adulților.

Disney Gif nu va avea această problemă. În schimb, conținutul caracteristicilor aplicației din titlurile Disney ca „Înghețat” și „Războiul stelelor”, ca și ABC, afișează „A fost odată ca niciodată …” și „Scandal”. (Gif-urile de tip „Scandal” nu sunt toate inadecvate, în ciuda faptului că acest show este destinat mai mult adulților.)

Din nefericire, o colecție de peste 200 de gif-uri este încă destul de limitată – secțiunea „Războiul stelelor” este una dintre cele mai mari, dar a avut doar câteva duzini de Gif-uri la lansare. Disney trebui să extindă rapid colecția proprie pentru a fi mai competitivă, în condițiile în care aplicațiile Gif gratuite există deja pe piață. Mai mult, Gif-urile în sine nu sunt întotdeauna la fel de inteligente ca cele pe care le realizează utilizatorii înșiși din desene Disney și filme – de multe ori se găsesc unele mult mai bune pe site-uri ca Tumbir sau Giphy în prezent.

Disney Gif se poate descărca gratuit de pe iTunes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.