Despre Prestashop

Ceea ce este cu adevarat frumos la Prestashop este ca este o platforma gratuita, ceea ce poate veni in sprijinul multor proprietari de magazine online care, insa, au la dispozitie bugete impresionante. Desigur, cu Prestashop nu vei reusi sa faci chiar tot ceea ce ti-ai putea vreodata dori (luand in considerare amanuntul ca ai sti exact tot ceea ce ai putea sa faci cu o platforma full-option), insa avand in vedere ca e gratuita, nu ai cum sa ai prea mule pretentii. Astfel, indiferent unde te-ai afla pe aceasta planeta, daca intelegi destul de bine engleza si ai ceva cunostinte de SEO si ecommerce, poti sa faci treaba buna cu aceasta platforma.

Pana in prezent, Prestashop este folosita de catre 250.000 de magazine online, bucurandu-se, asa cum ne arata si cifrele, de o popularitate extrem de mare, datorita gratuitatii sale, in raport cu functionabilitatea, probabil. Un alt motiv pentru care este atat de iubita aceasta platforma este faptul ca dispune de open source. Iata ca o revolutie a metodelor de ecommerce in mod gratuit este, pana la urma, posibila. Totul venind din dorinta unor antreprenori de a da lumii inapoi ceva gratuit dar si functionabil.

Prestashop este viabil si este extrem de usor de folosit, oferind posibilitati nenumarate utilizatorilor. Practic, nu ai nevoie de foarte mult ca sa iti faci un magazin online, singurul apanaj al succesului fiind vointa. Iti poti configura magazinul dupa bunul plac fara prea mari batai de cap, avand pe site-ul oficial Prestashop toate tutorialele de care ai nevoie pentru a invata.

Exista, intr-adevar, un numar impresionant de teme gratuite pentru prestashop, insa, ceea ce este cu adevarat impresionant este faptul ca, atat timp cat te pricepi sa faci lucrul acesta, sa iti expui pe site-ul lor oficial propriile teme compatibile cu Prestashop. Le poti vinde sau le poti da in maniera gratuita, cu anumite clauze.

Insa, pana acolo, avem utilizatorul banal de Prestashop, adica omul care isi doreste un magazin online la cheie.

Pentru aceia dintre voi care sunt la prima utilizare a Prestashop, cei ce l-au pus la cale, au dezvoltat si cursuri pentru a sti cum se instaleaza. Ele se pot accesa tot de pe site-ul principal al acestei platforme de ecommerce si se dovedesc a fi o adevarata mana cereasca pentru oricine este la inceput dar isi doreste sa stie cum sa dyi (do it yourself), chiar daca, in definitiv, Prestashop nu este o platforma greu de invatat, fiind chiar foarte intuitiva chiar si pentru un incepator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.