Cum ti se poate fura masina

Un modem de 30 de dolari, Dongle, poate debloca mașina și garajul dvs. de la distanță

Hacker-ul Samy Kambar a creat un sistem inteligent pentru captarea și derularea repetată a semnalelor radio care pot deschide mașina și ușa de la garajul dvs. Costă 30 de dolari și poate semnifica înlocuirea definitivă a sistemelor nesigure și ilare care există acum și care protejează mecanisme de acționare ale  automobilelor Land Rover.

Proiectul, denumit Roljam, blochează semnalul provenit de la cheia electronică de la distanță și apoi se pregătește să înregistreze semnalul când utilizatorul apasă pe buton pentru a doua oară. De ce? Deoarece producătorii au creat ceva ce se numește „coduri aleatoare” care sunt transmise de fiecare dată când o telecomandă este utilizată în acest sens.

Dacă aceste coduri nu sunt expediate în ordinea corectă, dispozitivul nu se va debloca, dar la blocarea unui semnal și preluarea celui imediat următor există un cod nou. Producătorii de automobile au implementat anumite sisteme în scopul prevenirii acestor acțiuni, dar multe automobile de pe piață sunt vulnerabile.

Multe automobile sunt contralate în prezent de pe dispozitivele mobile GSM, în timp ce și mai multe automobile pot fi deblocate și pornite cu ajutorul cheilor electronice fără fir prin radiofrecvență. Toate acestea constituie subiectul unei abordări pe piață cu instrumente la costuri reduse (cum ar fi: RTL-SDR, GNU Radio, HackRF, Arduino, și chiar o jucărie Mattel).

Asta înseamnă că ar trebui să vă duceți să vă achiziționați o mașină nouă? Probabil că nu. Acum că tehnologia este accesibilă în mod foarte facil, producătorii vor face tot ce le stă în puteri pentru a preveni procesele inevitabile în cadrul unor acțiuni colective care vor fi generate.

Cu toate acestea, nu vă așteptați ca sistemul de deschidere de la vechiul garaj să suporte o actualizare a software-ului. Cu alte cuvinte, mai bine ați închide cu cheia bicicleta și dispozitivele dvs. de îndepărtat zăpada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.