Cum sa ai internet mai rapid

O vorba celebra pe si mai celebra retea de socializare, Facebook, spunea ca padurea nu produce semnal WiFi, ci numai aerul pe care il respiri. In termeni tehnici, internetul si conexiunea la acesta au devenit, in secolul in care traim la fel de importante ca aerul, asa ca, haideti sa vedem cum facem sa avem parte de el la adevarata lui valoare. Astfel, semnalul WiFi este ca apa sau ca aerul conditionat, nu-ti dai seama de ceea ce ai pana cand il pierzi. In zilele noastre, cand absolut orice facem este legat de internet si de viteza cu care acesta se propaga, munca zilnica poate sa fie grav avariata daca brusc avem parte de conexiuni care ar trebui sa se intample numai in anii 1990, prin dial-up. Cu toate astea, exista anumiti factori care influenteaza destul de mult conexiunea la internet din zilele noastre, factori de care ar trebui sa fim constienti si sa facem tot posibilul pentru a ne ajuta in acest sens.

Astfel, in primul rand, trebuie sa verificam daca avem cablurile conectate cum trebuie. Nu ridicati din spranceana cand cititi acest lucru, intrucat se poate intampla si la case mai mari, iar neatentia si agitatia epocii in care traim ne pot impinge spre asa ceva. Un al doilea factor pentru care internetul nostru e posibil sa nu vina pe teava cu mps pe care ii avem stipulati in contract este faptul ca router-ul nostru are nevoie de un upgrade. Verificati care este capacitatea efectiva a router-ului si daca nu v-ati mai facut de mult upgrade la hardware, atunci este cazul sa o faceti. De asemenea, faceti mereu upgrade la soft-ul router-ului, intrucat versiunile vechi dezvolta, de cele mai multe ori, incompatibilitati.

Daca v-ati facut toate upgrade-urile la zi, insa conexiunea tot nu se ridica la nivelul asteptat, verificati locatia router-ului.  In cazul in care router-ul este pozitionat in nu-stiu-ce colt intunecat din casa, ati face bine sa-l mutati de acolo, intrucat semnalul are un talent aparte de a nu se propaga de chiar peste tot. In spiritul aceleiasi discutii, indreptati corect antenele router-ului, pentru a nu pierde niciun mps de internet care vi se cuvine.

Iata ca poate ne putem inchipui ca acestea sunt retete ale succesului pentru a avea internet desprinse din manualul de how it is made pentru dummies, insa, din neatentie, cu totii putem sa ne lasam furati de peisaj si de lipsa de timp care ne preseaza si sa uitam sa facem aceste lucruri elementare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.