Cum sa activezi apelul Wi-Fi pe iPhone?

Apelul Wi-Fi iti permite sa initializezi apeluri rpin intermediul retelei Wi-Fi, dupa cum ii spune si numele. Astfel ca, daca detii un iPhone, nu ai semnal de retea suficient de puternic dar stai destul de bine la capitolul Wi-Fi strenght, atunci poti sa folosesti aceasta optiune pentru a-ti imbunatati calitatea convorbirii. Acesta era, de altfel, un pas care trebuia sa se intample mai devreme sau mai tarziu, si iata ca s-a intamplat. Insa, cum facem sa activam astfel de apeluri, in cazul in care avem nevoie de ele?

Din pacate, acest serviciu este valabil in mare celor ce detin un iPhone, insa, probabil ca in viitorul apropiat, toate companiile producatoare de terminale gsm vor intelege necesitatea variantelor atunci cand vine vorba despre efectuarea apelurilor telefonice si trimiterea mesajelor text. Deja Samsung s-a alaturat echipei de ceva vreme incepand cu modelele Samsung Galaxy S6 si Samsung Galaxy S6 Edge, continuarea fireasca fiind noile si laudatele modele de telefoane S7 si S7 Edge.

Orange si Vodafone sunt cele doua companii de telefonie mobila din Romania care suporta un astfel de serviciu incepand chiar cu anul 2015. Ar fi fost si culmea sa nu fim una dintre tarile participante la acest curent, de vreme ce pana si Bernie Sanders a devenit brusc invidios pe viteza noastra de internet, Romania fiind in prezent pe locul 5 in lume, la acest capitol.

Apple a decis sa includa support pentru variantele de IOS de la 8 in sus, insa, de tinut minte este ca, pentru ca acest serviciu sa functioneze, trebuie ca furnizorul de telefonie mobila sa fie in concordanta cu apelul Wi-Fi.

Ce trebuie sa faci pentru a putea apela Wi-Fi:

Dupa cum spuneam si mai devreme, daca aveti un telefon compatibil si un furnizor pe masura, tot ce trebuie sa faceti in continuare, este sa urmati instructiunile (valabil numai pentru iPhone 5C sau variante mai noi ale acestuia).

  • Deschideti aplicatia “Settings” a iPhone-ului vostru, derulati pana la tab-ul Phone si dati click pe el. Accesati Wi-Fi Calling care se afla listat imediat sub Calls si activati `Wi-fi Calling on this iPhone”.
  • Accesati, de asemenea “Update Emergency Adress”, ca mai apoi sa va asigurati ca reteaua dumneavoastra are listata adresa corecta. Lucrul acesta devine util in cazul in care doriti sa accesati serviciul de urgenta 112, spre exemplu.

Iata ca activarea unui astfel de serviciu nu este extrem de dificila, iar serviciul se poate dovedi unul util incaz de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.