Cum poate fi intretinuta bateria unui telefon

Bateria este cea mai importanta componenta a unui telefon, fapt pentru care aceasta trebuie intretinuta in mod corespunzator, astfel incat sa aiba o durata de functionare mult mai mare.

In cazul in care userii neglijeaza aceasta componenta, vor putea observa cu usurinta faptul ca bateria se va descarca mult mai rapid, va pierde energie mult mai repede si va functiona doar la valori reduse. Pentru a putea evita toate aceste neplaceri, este important ca utilizatorii de smartphone-uri sa ia in considerare urmatoarele:

  • Cicluri complete de incarcare

Prin ciclu complet de incarcare se intelege faptul ca bateria va atinge valoare de 100%, apoi cablul va fi deconectat de la telefon. Incarcarea continua, fara pauze, pana la cea mai mare valoare, va avea un impact pozitiv asupra calitatii bateriei, iar toate componentele acesteia vor putea functiona in parametrii optimi.

Chiar este contraindicata intreruperea ciclului de incarcare, in cazul in care valoarea bateriei este mult prea mica. In ciuda faptului ca dupa primele deconectari bateria functioneaza perfect, cu timpul sevor putea observa efectele negative ale acestui obiecei, precum: bateria se va descarca mult mai repede.

  • Incarcarea la nivel mediu

Pentru o buna functionare a bateriei, pe o durata lunga de timp, este recomandat ca aceasta sa fie incarcata in momentul in care se afla la o valoare medie, preucm 40% – 50%. In acest mod, bateria se va putea descarca mult mai greu si totodata se va incarca pana la valoarea maxima in cel mai scurt timp. Totodata, cu timpul, se vor putea observa aspectele pozitive ale acstui obicei: durata si timpul de utilizare ale telefonului vor creste considerabil.

  • Evitarea descarcarii complete

Este indicat sa se evite descarcarea completa a bateriei, in cazul in care userul doreste sa utilizeze acelasi model pe o perioada lunga de timp. Descarcarile repetate, pana la nivelul 0% pot avea un impact negativ asupra performantei bateriei, odata cu trecerea timpului.

Se recomanda ca utilizatorii sa conecteze telefonul la o sursa de energie, in momentul in care primesc o notificare cu privire la nivelul mult prea slab al bateriei. Astfel, se pot asigura ca telefonul va functiona perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.