Cresteti puterea creierului cu ajutorul clasicilor

Sa cititi si sa studiati despre clasici poate creste puterea creierului si capacitatea de invatare, precum si extinderea cunostintelor culturale. Fiecare dintre noi, vrea sa-si dezvolte capacitatile intelectuale, iar lecturarea scriitorilor clasici este o modalitate de a va largi baza de cunostinte. Studiile clasice, se ocupa cu literatura, arta, istoria, filosofia si culturile Greciei antice si Romei.

De ce clasici?

Desigur, nu trebuie neaparat sa va inscrieti intr-un program intens la o universitate in limbile greaca si latina, dar este bine sa va ganditi sa adaugati o lectura clasica in rutina zilnica. Iata de ce:

– Pentru ca este distractiv si ofera o baza realizarii multor filme, eroi de benzi desenate si jocuri video care contin referinte din istoria clasica si mitologie.

– Va hraneste imaginatia daca vreti sa deveniti scriitor (sau blogger aspirant). J.K. Autorul cartii Harry Potter de la Rowling a studiat clasicii si foloseste multa terminologie si referinte clasice in cartile sale. Prima carte a lui Harry Potter a fost tradusa atat in latina, cat si in greaca antica.

– Va imbogateste si va largeste intelegerea culturii, istoriei si literaturii occidentale, oferindu-va o apreciere a locului unde au aparut limba si obiceiurile noastre, precum si un sentiment de legatura cu trecutul.

– Ne ajuta sa intelegem conditia umana si pe noi insine. De exemplu, mitologia greaca a fost si este si astazi studiu despre natura umana, dinamica mintii umane, comportamentul uman si fortele care ne conduc. Aflam despre gelozie, dragoste, durere, narcisism, bine si rau.

– Terminologia noastra medicala si stiintifica este inradacinata atat de mult in clasic, ca invatarea despre greci si romani poate facilita studiul anatomiei, astronomiei si fizicii. Multe dintre stiintele noastre moderne au nume grecesti, deoarece grecii antici le-au inventat sau le-au adus contributii semnificative.

Competentele si cunostintele dobandite prin studiul clasicilor sunt transferabile in alte domenii. De exemplu, abilitatea de a va ocupa de detalii precise, de a va exprima, de a rezolva o problema, de a gandi critic si de a va gestiona viata, toate acestea pot fi ameliorate si imbunatatite studiind clasicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.