Copiii si social media

Social media este excelenta pentru conectarea cu prietenii, rudele si vechile cunostinte. Parintii au, de asemenea, tendinta de a posta o multime de poze ale copiilor pe retelele de socializare precum Facebook. In timp ce acest lucru poate fi dragut si adorabil, pe de alta parte, poate prezenta unele riscuri si pericole.

De exemplu, postati o fotografie a copilului in curte, jucandu-se cu prietenii lui. Exista sanse mari ca o parte a adresei sa fie in fundal. Acest lucru ofera potentialilor pradatori un indiciu important cu privire la locul unde va aflati.

Acelasi lucru este valabil si pentru fotografiile de la scoala copilului sau mentiuni cu privire la starea acelui moment. Facebook dar si alte site-uri devin din ce in ce mai eficiente in ceea ce priveste informatiile despre locatie si algoritmii care aduna la un loc cat mai multe informatii posibil despre persoanele care posteaza.

Desigur, fiecare parinte isi expune copilul din mandrie si din dorinta de a arata si altora cat de minunat este micul membru al familiei. Cu toate acestea, odata cu prima aparitie online, copilul nu mai are posibilitatea de a ramana in afara retelei virtuale. Aceste lucruri suna infricosator si asa este. Ideea este ca, daca chiar trebuie neaparat sa postati fotografii ale copiilor, fiti foarte atenti cu includerea locatiei sau a oricarei alte informatii de identificare. Aveti, de asemenea, posibilitatea de a permite numai prietenilor ca postarile si fotografiile sa fie vizibile, utilizati-le!

La varste mai mari, cand pricep scrisul, cititul si cum functioneaza Internetul, unii copii isi fac propriile conturi pe retelele de socializare. Aici situatia este mult mai complicata intrucat multi parinti nu reusesc sa prezinte copiilor toate riscurile expunerii totale in lumea online. Luand lucrurile pas cu pas, cu explicatii si exemple concrete, copiii vor reusi sa inteleaga riscurile la care se expun.

Calculatoare, laptopuri si monitoare second hand ieftine!

Intr-adevar copiii sunt incantati de acest mod de comunicare si impartasire a fotografiilor, insa se poate si altfel. Propuneti-le un joc, poate ciudat, insa foarte eficient. Accesati https://calculator-ieftin.ro/ si alegeti una din multimea de imprimante second hand. Printati cateva fotografii ale copiilor si rugati-i sa le imparta printre prieteni. Cu siguranta se vor simti stanjeniti sa aplice principiile Facebook in viata reala, mai ales cu cei necunoscuti. Tot in acest magazin gasiti si calculatoare, laptopuri si monitoare second hand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.