Copiii de astăzi nu au nicio idee despre cum funcționa primul iPod

Este ușor să uităm că tehnologia se schimbă rapid când urmărim această industrie. Când a fost lansat primul iPod în 2001, era o lume foarte diferită. Componentele nu erau la fel de puternice pentru a crea telefoane mobile multifuncționale și tablete. Gmail, Facebook, Twitter și Spotfy nu existau. Microsoft tocmai lansase originalul Xbox și Windows XP.

Copiii de astăzi sunt mai mici în prezent decât iPod-ul original. Unii dintre aceștia au trăit mereu cu unul în preajma lor. Mulți dintre acești copii au lăudat butoanele clicabile dispuse circular pe iPod ca fiind un mecanism de interfață cu utilizatorul uman. Dar când acestor copii li se oferă un iPod și li se spune să asculte o melodie, toți vor încerca să traseze cu un simplu gest pe ecran, așteptându-se la un dispozitiv touch screen.

A devenit foarte naturală deblocarea telefonului prin gesturi simple trasate pe ecran, derulând listele prin utilizarea degetelor. Dar acest lucru este foarte recent. Reacția la acest simplu gest de derulare înseamnă mult când este vorba de aspectele esențiale Apple. Reprezintă instrumente de marketing și sesiuni de formare pentru milioane de persoane din întreaga lume. Deblocarea telefonului personal prin trasarea unui simplu gest cu degetele pe dispozitivul touch screen nu înseamnă esențialul. Compania a trebuit să afișeze comanda Trasează pentru a debloca cu ani în urmă înainte de a o introduce în iOS7.

Copiii de astăzi nu au fost niciodată expuși la iPod-ul original și nu au nicio idee cum să îl utilizeze. Se așteptau să aibă Wi-Fi, un difuzor, aplicații și jocuri. De asemenea, pare nebunesc faptul de a conecta iPod-ul la un computer pentru a transfera fișiere MP3. Și este adevărat că acum este mult mai ușor în a identifica Spotfy, YouTube sau pictograma iTunes Store.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.