Ce rol important au driverele unui sistem de operare?

Driverele sunt programe ce impun sistemului de operare in ce limba sa comunice cu componentele computerului, de aceea, ori de cate ori utilizatorii instaleaza sau introduc o noua componenta in calculator, trebuie sa ii instaleze si driverul, in caz contrar nu va functiona in mod corect.

Pentru unii din utilizatorii mai putin experimentati, instalarea unui driver nu este atat de simpla si apeleaza la ajutor profesional. Sunt si utilizatori care nu au probleme in acest sens si se descurca la instalarea driverelor.

Cum si de ce sa instalezi cele mai noi drivere?

Pentru ca laptopul sau PC-ul sa functioneze in mod corespunzator, este recomandata instalarea celor mai noi drivere, in permanenta. Toti marii producatori de componente PC reinnoiesc baza de date ce contin ultimele drivere, de aceea CD-urile primite o data cu achizitionarea calculatorului nu mai sunt chiar valabile.

Cele mai noi drivere pot fi gasite si descarcate direct de pe internet, cu o simpla cautare pe Google, unde utilizatorii cu siguranta au sansa de a gasi rapid si simplu ceea ce ii intereseaza. Pentru a vedea, insa, daca toate driverele sunt instalate, este necesar ca utilizatorii sa intre in meniul START> Settings/ Control Panel> dublu click pe System> Device Manager> iar aici sunt prezentate toate componentele PC-ului. Daca apare un mic semn galben de exclamare, driverul nu este instalat corect.

Atunci este cazul ca utilizatorii sa caute pe Google si sa instaleze cele mai noi drivere pe laptop sau PC pentru a nu avea probleme de functionare pe viitor. Acelasi lucru este valabil si pentru perifericele care sunt atasate sau instalate pe laptop sau PC.

Se va cauta cel mai recent driver pe Google pentru imprimanta, spre exemplu, sau se va face un upgrade la o versiune mai veche si se va asigura functionarea in mod corespunzator. Fara doar si poate, driverele sunt componente foarte importante care nu trebuie neglijate. Daca sunt downloadate si instalate in mod corespunzator, acestea se vor dovedi extrem de utile pentru buna functionare a dispozitivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.