Ce este Gevey Sim

Intrucat multi dintre noi sunt indragostiti de Apple, tot la fel de multi dintre noi vor ajunge, la un moment dat, sa isi cumpere un telefon inteligent apartinand acestui cunoscut brand. Care este problema cu aceasta marca de telefoane la noi in tara? Aceeasi problema pe care o au cam toti, de altfel: pretul putin piperat in comparatie cu a altor telefoane de tipul smart.

Fie ca platesti numele de Apple sau platesti calitatea, pretul mare al iPhone-urilor nu i-a oprit niciodata pe romani din a-l cumpara. Fie ca strang bani luni intregi pentru a-si achizitiona unul sau il cumpara din afara la mana a doua si cu un pret mai mic, lucrurile se intampla. Despre al doilea caz vom vorbi astazi, intrucat iPhone-urile aduse din afara au, de obicei, o mare problema si anume faptul ca ele sunt codate in retelele in care au activat original, in tara lor de provenienta, astfel ca utilizarea cu cartele apartinand retelelor de la noi din tara devine greoaie spre imposibila.

Inainte de a povesti despre beneficiile si dispozitivului Gevey, haideti sa trecem in revista cativa termeni legati de denumirea de iPhone.

Neverlocked reprezinta varianta fericita in care telefonul nostru nu a fost niciodata blocat in vreo retea, astfel ca el poate fi folosit oriunde si oricum.

Unlocked este starea acestuia care se traduce liber prin „deblocat”, ceea ce inseamna efectiv ca telefonul a fost o data blocat, insa acum, prin decodarea pe baza de IMEI, ceea ce semnifica o decodare definitiva, a fost eliberat de stransorile vreunei retele externe tarii noastre.

Ajungem, astfel, la decodarea de tipul Gevey, ceea ce inseamna ca un dispozitiv se va aplica pe deasupra cartelei SIM, deblocandu-l atat timp cat se afla acolo. Fireste, exista avantaje si dezavantaje in ceea ce priveste deblocarea cu ajutorul Gevey-ului.

Avantajul principal il reprezinta faptul ca telefoanele blocate, sunt, de obicei mai ieftine, o deblocare definitiva prin IMEI fiind destul de costisitoare si adaugand mult pretului integral al telefonului.

Gevey-ul este un dispozitiv ieftin care, cu putin noroc isi face bine treaba. Cu toate astea, exista riscuri destul de mari, intrucat atunci cand dorim schimbarea sim-ului, exista posibilitatea ca telefonul nostru sa se blocheze, dispozitivul Gevey nefiind extrem de sigur.

De asemenea, chiar daca nu schimbam sim-ul si lasam Gevey-ul nemiscat pe acesta, putem intampina probleme atunci cand discutam despre Bluetooth, WiFi, semnalul mobil, etc.

Astfel, daca ar fi sa tragem o linie, Gevey-ul este recomandat numai in cazul in care sunteti dispusi sa riscati, sa va incercati norocul, in cazul contrar, cel mai bine fiind sa mergeti la sigur, achizitionand un iPhone nou sau unul second hand, dar neverlocked.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.