Cauze si solutii de rezolvare pentru calculatoarele care se misca greu

Cei care observa ca de ceva timp calculatorul se misca foarte greu, adica nu mai pot accesa la fel de repede pagini web, nu mai pot primi si trimite mesaje in timp real, nu se mai pot juca asa cum o faceau inainte, trebuie sa isi puna un semn de intrebare si sa incerce sa rezolve situatia. Nu este suficienta o devirusare sau o scanare de virusi de cele mai multe ori, ci trebuie cautate cauzele mult mai profunde.

Cauzele blocarii computerului

Calculatorul poate merge greu din mai multe cauze. In primul rand, trebuie mentionate cauzele hardware. Acestea includ supraincalzirea componentelor, existenta unui strat gros de praf sau chiar o memorie RAM foarte slaba. Se poate intampla ca procesorul sa fie foarte slab si sa fie necesar un upgrade la placa de baza sau sursa, sau componentele sa fie incompatibile, iar atunci utilizatorul trebuie sa faca o noua investitie. Cauzele software sunt multiple, iar discutia in acest sens este foarte ampla. Insa se poate intampla ca un computer sa mearga foarte greu din cauza formatarii excesive, din cauza virusarii sau poate pentru ca sistemul porneste cu prea multe programe. Uneori poate fi vorba despre registre necuratate sau de existenta multor programe pe care utilizatorii nu le folosesc.

Solutii de rezolvare a acestei probleme

Utilizatorii pot lua problema in propriile maini si pot incerca sa gaseasca solutii de rezolvare in cazul in care computerul merge prea greu. Cei care vor ca PC-ul sa mearga la fel de repede ca si inainte, pot face investitii in unele componente sau pot incepe sa dezinstaleze toate programele inutile. Unele sunt mai putin folosite decat altele, iar in cazul unor programe, gradul de utilizare in decurs de o luna este zero. Pentru a elimina aceste programe, utilizatorii trebuie doar sa viziteze Control Panel si sa urmeze pasii. De asemenea, este necesara stergerea fisierelor temporare sau chiar instalarea unui hard-drive suplimentar. Uneori poate fi nevoie de mai multi RAM sau de dezactivarea programelor care pornesc automat la pornirea computerului. Trebuie identificata intai cauza, apoi gasita o metoda de rezolvare pentru computerele care se misca greu in executarea comenzilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.